‘CENER‘

Krenule prijave za popularnu noćnu utrku u Zagrebu: Start preseljen na Trg bana Jelačića

Utrka je među trkačima ali i navijačima postala popularna zbog dobre atmosfere koja je prati iz godine u godinu
 Tomislav Kristo/Cropix

Popularna utrka zagrebački noćni Cener, desetka koja se trči u jesenje predvečerje početkom studenog, ove se godine održava deseti put. Prijave za jubilarno izdanje Cenera koje se ove jeseni trči sedmog studenog otvaraju se danas, u petak 23. rujna u simbolično vrijeme, u deset sati i deset minuta.

„Ovogodišnje izdanje održat će se pod sloganom „Glavu gore!“ ne bi li tako obilježili ustrajnost i optimizam koji su u zadnjih osamnaest mjeseci bili prijekopotrebni našem društvu.“, kaže organizator utrke Nedeljko Vareškić.

Utrka je među trkačima ali i navijačima postala popularna zbog dobre atmosfere koja je prati iz godine u godinu, ravne staze te trasa koje prolaze kroz centar grada, meandriraju po ulicama na kojima je puno prolaznika i navijača što daje atraktivno okruženje samoj stazi.

Na Cener rado dolaze ne samo trkači iz cijele Hrvatske nego i iz okolnih zemalja, među njima je od sportaša do rekreativaca. Od ove godine na Ceneru se mogu natjecati i timovi - deset ili više trkača mogu se, nakon standardnih prijava, u tjednu pred samu utrku naknadno registrirati i kao tim. Pod svojim će imenom deset najbržih iz svake prijavljene grupe konkurirati za naslov pobjednika timske utrke koji osvaja poseban pehar.

Start Cenera preseljen je na Trg bana Jelačića. Lanjski Cener trčao se, kao i puno drugih utrka, virtualno. Trebao je startati ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice, no dva tjedna prije početka utrke Stožer je donio odluku o zabrani okupljanja za više od pedeset osoba, pa je Cener zagrebačkim ulicama prebačen na online platforme.

Startnine za Cener 2018. prodane su za svega 94 minute. 2019. za par sati. Ostaje vidjeti koliko će trebati vremena danas da se popune sva startna mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:28