SIGURNI UVJETI

Krenulo cijepljenje trećom dozom u Vinogradskoj: ‘Želimo povećati stupanj zaštite zaposlenika‘

Od uvođenja obveznih EU digitalnih COVID potvrda o cijepljenosti ili preboljenju zaraze, cijepljeno je još više osoba, rečeno je
KBC Sestre milosrdnice
 Ivana Nobilo/CROPIX

U Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, drugoj po veličini zdravstvenoj ustanovi u Hrvatskoj, u tijeku je cijepljenje trećom dozom cjepiva protiv covida-19 za sve zaposlenike koji su ranije primili dvije doze cjepiva. Za sve ostale necijepljene zaposlenike osigurano je redovito testiranje prilikom dolaska na posao kako je to predviđeno odlukom Stožera civilne zaštite o potrebi posjedovanja EU digitalne COVID potvrde za sve zaposlenike u zdravstvenom i sustavu socijalne skrbi u cijeloj zemlji.

- Krenuli smo s trećom dozom cjepiva protiv covida-19 kako bismo povećali stupanj zaštite od zaraze naših zaposlenika, a svim pacijentima koji borave ili dolaze u našu bolnicu stvorili što sigurnije okruženje - rekao je prof. dr. sc. Neven Tučkar, nedavno imenovani zamjenik ravnatelja KBC Sestre milosrdnice.

- Mi smo u KBC Sestre milosrdnice i ranije imali vrlo visok postotak cijepljenih djelatnika protiv covida-19. U međuvremenu, od uvođenja obveznih EU digitalnih COVID potvrda o cijepljenosti ili preboljenju zaraze, cijepljeno je još više osoba, što dokazuje vrlo visok stupanj odgovornosti svih nas u zaštiti vlastitog zdravlja, ali i stvaranja sigurnog okruženja za sve pacijente koji borave ili dolaze na liječenje u našu bolnicu - kaže prof. dr. sc. Tučkar.

U KBC Sestre milosrdnice liječi se ili po medicinske usluge dolazi velik broj građana iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske, što pred ovu zdravstvenu ustanovu stavlja zahtjevan zadatak učinkovite organizacije kontrole ulazaka u krug bolnice te pojedine klinike i odjele, posebno u vrijeme epidemije covida-19 kad su na snazi epidemiološke mjere zaštite od prodora virusa u bolnički sustav.

- Cjepivo se dosad pokazalo kao najučinkovitija zaštita od zaraze i težih oblika bolesti, ali i smanjuje mogućnosti prijenosa virusa na druge osobe - kaže prof. dr. sc. Neven Tučkar i dodaje: "Vjerujem da ćemo cijepljenjem trećom dozom postići višu razinu zaštite naših cijepljenih zaposlenika od zaraze virusom COVID-19, kao i svih onih necijepljenih koji se odgovorno redovito podvrgavaju testiranju prilikom dolaska na posao. Samo tako možemo pacijentima, uz njihovu punu suradnju u pridržavanju propisanih epidemioloških mjera tijekom dolaska i boravka u bolnici, stvoriti sigurne uvjete za liječenje u našoj ustanovi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:03