UHIĆENA KONOBARICA

Kršili su mjere, opljačkali bankomat... Policija je cijeli vikend imala posla u jednom ZG kvartu

Konobarica (22) je posluživala pića protivno Odluci Stožera civilne zaštite te je odmah uhićena
Ilustracija
 Niksa Stipanicev/Cropix

Zagrebački policajci su u vrlo kratkom roku tijekom vikenda dva puta intervenirali u Jablanskoj ulici na zagrebačkom Rudešu. Prvo su postupali po dojavi da se u ugostiteljskom objektu krše protuepidemiološke mjere. Oko 19.45 sati u kafiću koji je trebao biti zatvoren otkrili su 12 osoba.

Druženje uz piće omogućila im je 22-godišnja konobarica koja ih je, kaže policija, posluživala protivno Odluci Stožera civilne zaštite i uz rizik od opasnosti širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

Odmah je uslijedio fajrunt, a mlada dama je uhićena i odvedena na kriminalističko istraživanje i potom predana pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Jutro poslije policija je ponovno pozvana na intervenciju. No ovoga puta radi bankomata u koji je pod okriljem noći na nedjelju provaljeno.

Nepoznati lopov ili više njih je u bankomat provali te iz njega otuđio novac. Materijalna šteta još uvijek nije utvrđena, a sa mjesta krađe policija je tijekom očevida izuzela sve tragove koje su nepoznati počinitelji eventualno ostavili prilikom lopovskih aktivnosti.

Nije za isključiti da ih je u blizini na nekom od objekata snimila nadzorna kamera čije bi snimke uvelike pomogle istražiteljima u rješavanja slučaja i otkrivanju počinitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:41