ZAGREBAČKO NASELJE

‘Kuću su nakrcali stranim radnicima, a septičku jamu ne čiste redovito. G***a doslovno plove ulicom‘

Vlasnik građevinske tvrtke tvrdi da rade na uklanjanju problema te da se pojavio s pojačanim oborinama

Kuca u Lučkom ima problema sa septičkom jamom

 Ronald Goršić/Cropix

U ulici Borovik u Lučkom nalazi se kuća povezana s vlasnikom jedne građevinske tvrtke u kojoj je smješteno više stranih radnika. Susjedima to ne smeta, ali muke im uzrokuje to što je njihova septička jama, čini se, preopterećena pa se "miomirisi" svakodnevno šire cijelim kvartom. Jutarnjem listu obratila se jedna susjeda koja priča kako Lučko, naime, nema provedenu kanalizaciju, nego septičke jame koje drugi susjedi redovito čiste, ali s obzirom na to da u spornoj kući boravi veliki broj ljudi, pretpostavka je da bi se njihova trebala češće čistiti.

- Taj smrad je ljeti nepodnošljiv - govori nam druga susjeda koja je željela ostati anonimna. Prilikom obilaska kuće u subotu ujutro također se osjetio smrad, ali na adresi nije bilo nikoga, osim vozila povezanih s tom građevinskom tvrtkom. Kasnije smo uspjeli stupiti u kontakt s vlasnikom građevinske tvrtke koji nam je rekao da već pokušavaju riješiti taj problem te da su naručili plastičnu cisternu koju bi čim dođe trebati postaviti u septičku jamu.

- Problem se pojavio unazad nekoliko mjeseci s pojačanim kišama i podizanjem razine podzemnih voda - govori nam vlasnik te tvrtke koji dodaje da je i njima u interesu riješiti spomenuti problem jer u toj kući živi 25 njihovih radnika. Dosad im se, tvrdi, radi tog problema nije obratio nitko od susjeda s kojima, dodaje, ima korektne odnose.

- U najbržem ćemo roku riješiti taj problem kako bi izbjegli neugodne situacije jer želimo dobar odnos sa svim susjedima, dodaje.

No, njihova susjeda koja je željela ostati anonimna s početka priče kaže kako su svjesni da takvih kuća ima po cijelom Zagrebu i to im, dodaje, ne smeta.

image

Sadržaj septičke često se izlijeva i preplavljuje dvorište

Ronald Gorsic/Cropix
image

Sadržaj septičke često se izlijeva i preplavljuje dvorište

Ronald Gorsic/Cropix

- Problem je što Lučko nema kanalizaciju, već imamo septičke jame, a oni svoju ne ispumpavaju nego puštaju da se sadržaj već mjesecima izlijeva po dvorištu, a uskoro će i po ulici. Auti i kamioni parkirani u tom dvorištu raznose sadržaj po cijelom kvartu, a smrad je neopisiv. Redovito zovemo tvrtku koja je registrirana na toj adresi, ali nismo postigli ništa jer iako obećavaju, još je nisu ispumpali i očistili - priča nam naša sugovornica. Kad je toplije, smrad je, tvrdi, nepodnošljiv.

- Ogorčeni smo jer od smrada ne možemo otvoriti prozore. Nekoliko kuća dalje je dječji vrtić - dodaje. Pisala je, tvrdi, na brojne adrese, ali dosad joj nitko nije ni odgovorio.

- Naglašavam da je Lučko dio Zagreba, a ne da nemamo kanalizaciju nego nam doslovno govna iz neočišćenih septičkih jama plove ulicom - upozorava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 15:03