DUMOVEC OPET SPAŠAVA

Lane teško stradalo preskačući potok: ‘Zasad je stanje neizvjesno, ali nadamo se najboljem‘

Riječ je o ženkici staroj oko dva mjeseca. Nažalost, ima ozbiljne ozljede vilice, a ako se oporavi, morat će je hraniti na sondu
 Azil Dumovec

Već na samom početku tjedna zagrebački azil Dumovec imao je ozbiljnu intervenciju u kojoj je spašeno - lane.

- Dvije su ga gospođe opazile u koritu potoka Polanščak u Šestinama. Nazvale su nas i odmah smo dojurili... Kolegi Domagoju iz terenske ekipe u pomoć je priskočio Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Lane se u međuvremenu iskoprcalo iz vode i domoglo travnatog ruba korita potoka. Bilo je onemoćalo, a usta s jezikom su mu ozlijeđena. Čini se da si je lane samo nanijelo te ozljede pokušavajući izići iz potoka. Riječ je o ženskom lanetu starom oko dva mjeseca. Vozimo ga na Veterinarski fakultet kako bi mu se pružila prva pomoć... Ondje će provesti noć, a na daljnji oporavak ići će u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba - objavljeno je u ponedjeljak navečer na službenoj Facebook stranici Azila Dumovec.

U utorak ujutro nazvali smo Damira Skoka i provjerili kako je mladunče.

- Pretpostavljamo da je mama srna preskakala potok, a malena je krenula za njom i tako nastradala... Vjerojatno je udarila u ogradu. Nažalost, ima teške ozljede vilice, a jezik joj je skoro pregrižen... Lane je bilo jako iscrpljeno i pod stresom, utoplili smo ga čim smo ga preuzeli, a tijekom današnjega dana ići će na detaljnu obradu. Ako se oporavi, morat ćemo ga hraniti na sondu, zasad je stanje neizvjesno, ali nadamo se najboljem - rekao nam je ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:50