ČEKAONICE SU PUNE

Ledena kiša okovala Zagreb: Zbog leda opsadno stanje u Traumi

 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Zbog ledene kiše koja je ujutro okovala zagrebačke ulice, čak 70 građana je s raznim prijelomima moralo potražiti liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a četvero ih je završilo u operacijskoj sali s teškim ozljedama kuka i potkoljenice.

- U klinici je opsadno stanje! Čekaonice su pune pacijenata. Riječ je, uglavnom, o slučajevima teških tjelesnih ozljeda, od prijeloma laktova, ramena, gležnja, pa do lubanje. Imali smo i četiri hitna slučaja za operaciju osoba srednje dobi s težim ozljedama - rekao nam je dežurni liječnik Klinike za traumatologiju dr. Ivan Benčić.

Prema podacima iz Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke policije, osim lakših prometnih nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta, težih slučajeva u gradskom prometu nije bilo. Vozači nisu imali poteškoća zbog tankog sloja leda koji se stvorio na tlu, jer su ralice Zimske službe od ranoga jutra ceste posipale solju.

- Na cestama smo od pet sati. Sve smo posuli solju, kako bi se dnevni promet nesmetano odvijao. Naša ekipa bit će u stanju pripravnosti tijekom cijeloga dana - rekao je glavni dežurni operativac Zimske službe Kemal Golač.

Temperatura tla je oko šest sati iznosila minus tri Celzijeva stupnja, što je uzrokovalo da se hladna podloga pretvori u led. No, temperatura zraka koja se tijekom dana povećala na dva Celzijeva stupnja, otopila je taj ledeni sloj. Ipak, oko 15 sati počeo je padati i snijeg.

- Snijeg koji je poslijepodne počeo padati na području grada Zagreba, padat će i danas. No, krajem dana očekuje se prestanak padalina, pa čak i postupno razvedravanje - rekao je jučer dežurni sinoptičar Državnog hidrometeorološkog zavoda Tomislav Kozarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 12:49