Lincoln iz Klinča Sela hit među mladencima

Bijela koža, nekoliko šankova i televizora, DVD i skupocjena pića samo su dio raskošne, 100 eura po satu vrijedne vožnje u dvanaest metara dugoj bijeloj limuzini Lincoln, jedinoj takvoj u ovom dijelu Europe, za koju termin treba rezervirati i dva mjeseca unaprijed.



Vlasnik ovog elegantnog i rijetko viđenog automobila na našim ulicama, Ivica Rubinić iz Klinča Sela, posjeduje još jedno takvo vozilo, ali manje, i to od “samo” deset metara.



Ova vrijedna vozila, čije se cijene kreću i do pola milijuna eura, ušle su u život Rubinića prije dvije godine kada je osnovao Limuzine Ruby, a sama poslovna ideja u trenutku kada je izricao “da”.



- Kad sam se ženio, nismo imali nikog u obitelji s boljim automobilom. Zato sam za prijevoz na svadbu morao moliti prijatelja koji ima Mercedes da mene i moju suprugu vozi. Tada sam došao na ideju da i drugim ljudima, koji su u sličnoj situaciji kao i ja, omogućim raskošan prijevoz - ispričao je Rubinić i dodao kako je svoju rabljenu dvanaest metara dugu ljepoticu 99. godišta platio 91.000 eura.



Njegova se svadbeno-poslovna ideja na kraju i isplatila jer Zagrepčanima, i to ne samo imućnima, cijena iznajmljivanja za prijevoz na svadbu po cijeni od 1700 kuna za “malu” limuzinu i 2000 kuna za onu veliku, čini se, ne predstavlja poseban problem. Naime, u knjizi rezervacija te su dvije limuzine za vikende trenutno bukirane dva mjeseca unaprijed, i to većinom za svadbe.



- Nisu svi koji iznajmljuju naša vozila jako imućni, ima i onih s prosječnim primanjima. Kada plaćaju cijelu svadbu, nije im problem platiti još tisuću kuna za limuzinu. S obzirom na uslugu, šofera i sve ono što im se nudi, uključujući i pića vrijedna 500 kuna, to i nije toliko skupo. Najčešće ih rezerviraju u isto vrijeme kada i restoran, i trenutno mi samo tri subote nisu popunjene - ispričao je taj domišljati poduzetnik koji zainteresiranima nudi dvostruki izbor, i to dvanaestmetarsku limuzinu s tri televizora, tri šanka, DVD-om, CD- playerom, “zvjezdanim nebom”, sjedalima u bijeloj koži, ili desetmetarsku s metar i pol dugim šankom, televizorom i videom.



S obzirom na nabrojeno i glamur, Rubinić se često susreće i s estradnjacima, pa su tako na bijeloj koži u njegovim automobilima sjedili i Danijela Martinović, Dino Dvornik i Davor Gobac. Ipak, do sada, istaknuo je Rubinić, nije provozao ni jednog hrvatskog poduzetnika, što ipak ne znači da je po tom pitanju zakinut.



Podsjetimo, u njegovoj se dvanaestmetrašici prije dva dana provozala i Ruskinja Nina Vakhnina, vlasnica Bendon Valleyja i zaštitarske tvrtke koja štiti 80 posto željeznica u Rusiji i na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza. 

Martina Hrupić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:25