OKUPLJANJE U LAUBI

Lions Europa Forum: Uglednici iz cijelog svijeta uživali u hrvatskim delicijama i glazbi

Hrvatski Lionsi posebnu su pažnju posvetili predstavljanju Hrvatske koja je sudeći po dojmovima gostiju oduševila sve prisutne
 Anto Magzan/

Hrvatska i grad Zagreb bili su domaćini prestižnog Lions Europa Foruma. Jedan je ovo od najvažnijih događaja najveće svjetske nevladine humanitarne organizacije.

image
Anto Magzan/

Hrvatski Lionsi posebnu su pažnju posvetili predstavljanju Hrvatske koja je sudeći po dojmovima gostiju oduševila sve prisutne. U zagrebačkoj Laubi održana je večera na kojoj su uzvanici imali prilike kušati hrvatsku tradicionalnu kuhinju, domaća vina, ali i uživati u hrvatskoj glazbi u izvedbi Folklornog ansambla SKUD-a "Ivan Goran Kovačić".

image
Anto Magzan/

„Gostima iz cijelog svijeta prikazali smo najbolje od Hrvatske. Nekoliko zagrebačkih dana imali su prilike, između radnih panela, upoznati naš glavni grad. Na večeri u Laubi hrvatsku je kuhinju izvrsno predstavio catering Zvona za koji smo dobili sve pohvale. Mnogi od gostiju zajedno s obiteljima ovih su se dana uputili prema obali. Bila je ovo izvrsna promocija Hrvatske, dobili smo obećanja da ćemo se ovdje vidjeti ubrzo ponovno!“ – istaknuo je predsjednik ovogodišnjeg Lions Europa Foruma Dražen Melčić.

image
Anto Magzan/

Među uzvanicima bili su predsjednik Lions International Brian Sheehan sa suprugom Lori, predsjednik Lions Europa Foruma 2022. Dražen Melčić, guverner Lions Distrikt - 126 Hrvatska Alek Konić, članice hrvatskog Lionsa Đurđica Protić, Ilijana Palčec, Vesna Boinović-Grubić te brojni drugi svjetski i hrvatski uglednici

image

Dražen Melčić i Alek Konić

Anto Magzan/

Lions Europa Forum otvorio je ministar Gordan Grlić Radman, a uz njega na otvaranju je bio i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet. Oni su zajedno istaknuli koliko su rad i pomoć Lionsa značajni za našu zemlju te otkrili ovogodišnji humanitarni cilj Foruma koji je kupnja kombi vozila za prijevoz organa za transplantaciju i transplantacijskih timova Kliničke bolnice Merkur.

image
Anto Magzan/

Hrvatica Darija Auguštan pobjednica je pak 30. izdanja europskog glazbenog natjecanja „Thomas Kuti“. Ova 26-godišnja solistica u Hrvatskom narodnom kazalištu naprosto je oduševila svojom izvedbom i među 16 kandidata iz europskih zemalja odnijela prvu nagradu koja radu mlade umjetnice daje jednu sasvim novu dimenziju i vjetar u leđa za daljnje uspjehe.

image

Brian Sheehan i supruga Lori

Anto Magzan/

Prestižno natjecanje održalo se u Muzičkoj akademiji u sklopu velikog europskog događaja Lions Europa Forum kojem je Hrvatska domaćin po prvi put u povijesti.

image
Anto Magzan/

Lions Europa Forum zasigurno će dugo ostati u lijepom sjećanju svim gostima koji su posljednjih dana boravili u Zagrebu i Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:35