IPAK SU REAGIRALI

Mala pobjeda Jutarnjeg: Uklonjen opasni, potrgani tobogan, dio igrališta još je u groznom stanju

Crveni tobogan na dječjem igralištu u Vinodolskoj ulici u Donjoj Dubravi imao je rupu i prijetio sigurnosti nestašne djece
 Bruno Drempetić

Gradske službe uklonile su potrgani crveni tobogan s dječjeg igrališta u Vinodolskoj ulici u Donjoj Dubravi o kojemu smo pisali. Jutarnji je u tekstu o biznisu dječjih igrališta u Zagrebu upravo taj parkić naveo kao primjer čudne i neplanske politike održavanja dječjih igrališta.

Crveni tobogan nalazio se na jednom od tri igrališta koja su smještena jedno do drugoga, ali više ga nema. Imao je rupu i prijetio sigurnosti nestašne djece. Tamo gdje se nalazio sad je praznina, a istrošene antitraumatske podloge otkrivaju njegov negdašnji položaj. Treće dječje igralište kod Mjesnog odbora u Vinodolskoj ulici niknulo je ove godine, a koštalo je 163 tisuće kuna. Iako je napravljeno novo, dva igrališta koja se nalaze pokraj njega u potpunosti su zaboravljena.

image
Bruno Drempetić

- Maknuli su ga danas. Grane koje su bile na podu bacili su prije nekoliko dana - rekao nam je mladić kojeg smo s njegovim prijateljima zatekli kako razgovaraju u parkiću.

Grane koje spominje odnose se na ostatke košnje i sječe. Naime, prije petnaestak dana orezali su drvo na igralištu. Odsječene grane ostale su na podu oko ljuljačke u trećem, novom parkiću. Tako su ležale, kažu nam, danima, dok ih radnici Zrinjevca konačno nisu uklonili i omogućili djeci korištenje ljuljačke.

image
Bruno Drempetić

Pokosili su naraslu travu na dva igrališta i puzalice učinili upotrebljivima, ali najstariji od tri parkića ostao je zapostavljen. Na jednom njegovu dijelu trava je već postala neprohodna, a razbijena ljuljačka i potrgana njihalica više podsjećaju na prizor iz filma katastrofe.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

image
Bruno Drempetić
image
Bruno Drempetić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:54