NIJE DOBRO OSTARJELO

Masovno se dijeli Tomaševićev video s Jakuševca od prije šest godina: ‘Na ovom brdu počinje bitka za Zagreb‘

Ponašamo se poput pijanih milijardera i zbog toga godišnje bacamo oko 150 milijuna kuna vrijednih sirovina na Jakuševec, govorio je tad

Tomislav Tomašević i članovi platforme Zagreb je NAŠ na Jakuševcu

 Screenshot/YouTube

Nakon odrona na Jakuševcu, u kojem su u ponedjeljak ujutro ozlijeđena trojica radnika, od koji je jedan ostao bez podlaktice, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je kako je dovoz smeća na Jakuševec suspendiran. Zatražio je i hitan sastanak s Vladom kako bi se konačno zatvorilo to odlagalište.

"Tražim hitan sastanak s Vladom da se utvrdi što se sve treba napraviti da se konačno zatvori odlagalište", izjavio je i podsjetio kako takva obećanja postoje već 20 godina. "Mi radimo sve što možemo da ga što hitnije zatvorimo. Ali to nije samo odgovornost Grada, nego isto tako i odgovornost države", dodao je gradonačelnik.

@abandonedexplorer jakusevec nije ni blizu zatvaranja, a sve cesci odroni i smrad koji se siri gradom predstavlja veliku opasnost za građane zagreba #viralvideo #viralvideos #viral #senf #tomasevic #jakusevac #zagrebtiktok #zagreb #jakusevec #odlagalisteotpada #mozemo ♬ original sound - ⚠️AbandonedExplorer⚠️

A nakon novog odrona i eksplozije na Jakuševcu, društvenim mrežama opet se masovno počeo dijeliti video koji su Tomašević i Članovi političke platforme Zagreb je NAŠ snimili još 2017. godine. Podsjetimo, tad su na odlagalištu otpada Jakuševec - Prudinec na hrpu otpada postavili zastavu s natpisom "Zagreb je NAŠ!".

- Na ovom brdu počinje bitka za Zagreb, koji je proglašen najgorim glavnim gradom EU-a po odvojenom prikupljanju i recikliranju otpada. Ponašamo se poput pijanih milijardera i zbog toga godišnje bacamo oko 150 milijuna kuna vrijednih sirovina na odlagalište Jakuševec, što je 7 novih gradskih vrtića godišnje - upozoravao je tad, četiri godine prije nego što je pobijedio na izborima i postao gradonačelnik Zagreba.

Komentari ispod videa u kojem Tomašević obećava da će riješiti problem Jakuševca su brutalni, a evo samo nekih od njih.

- Ovo nije dobro ostarjelo...

- Super ste riješili problem...

- Na tom brdu ćeš izgubiti i bitku i rat.

- I što su napravili?

- Lako je pričati i ležati u Varšavskoj, nešto sasvim drugo je voditi Zagreb.

- Svaka vam dala, ste to uredili do jaja, a čovjek j eostao invalid. Zagreb je fakat va. Sad smeća ima i po gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 14:20