ODLUKA

Medicinski fakultet testirat će studente bez covid potvrda i plaćati im testove, ali samo 22 dana

Zaposlenici koji su cijepljeni jednom dozom cjepiva (sve vrste osim Johnson&Johnson) imaju obvezu testiranja dok ne prime drugu dozu

Medicinski fakultet u Zagrebu

 Admir Buljubasic/Cropix

Uprava Medicinskog fakulteta u Zagrebu donijela je danas naputke za provedbu obveznog testiranja. Po njima, osim zaposlenika i posjetitelja fakulteta, obveza testiranja od utorka vrijedi i za studente bez covid-potvrda ili dokaza o preboljenju.

Kako stoji u naputku s potpisom dekana Medicinskog fakulteta Slavka Oreškovića, troškove testiranja studenata bez covid-potvrda ili potvrda o preboljenju, u naredna 22 dana snosit će fakultet, a nakon toga studenti će sami snositi troškove testiranja.

Uprava Medicinskog propisala je da zaposlenici koji nisu cijepljeni ili ne žele dati potvrdu, imaju obvezu testiranja dva puta tjedno na mjestima koje je objavio Stožer civilne zaštite.

„Zaposlenici koji su cijepljeni jednom dozom cjepiva (sve vrste osim Johnson&Johnson) imaju obvezu testiranja dok ne prime drugu dozu cjepiva ili ne ishode EU digitalnu covid-potvrdu. Fakultet će putem Ministarstva znanosti i obrazovanja refundirati trošak testiranja zaposlenika temeljem računa ovlaštenog testnog mjesta koji donosi zaposlenik i predaje pročelniku katedre/predstojniku zavoda, odnosno čelniku ustrojstvene jedinice fakulteta“, stoji između ostaloga u naputku dekana.

Zaposlenici s medicine s negativnim testom, dužni su se javiti portiru-čuvaru prije dolaska na rad, od utorka, 16. studenoga, a oni koji su cijepljeni ili su preboljeli covid, trebaju dostaviti potvrde.

Onima koji odbiju testiranje, neće biti omogućen dolazak na radno mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:13