BERNARDIĆ SVE ZAKUHAO

Mikulić (HDZ) prijavio Tomaševića zbog asfaltiranja Jaruna, doznali smo što je sporno

Početkom srpnja Inspektorat podnio optužni prijedlog protiv Grada Zagreba zbog izvođenja građevinskih radova bez građevinske dozvole

Asfaltiranje Jaruna

 Cropix/

Državni inspektorat, predvođen HDZ-ovim Andrijom Mikulićem, početkom je srpnja podnio optužni prijedlog protiv Grada Zagreba zbog izvođenja građevinskih radova bez građevinske dozvole. Riječ je o dva kilometra nedavno asfaltirane ceste oko zagrebačkog jezera Jarun.

Prema dokumentaciji koja je u posjedu Jutarnjeg lista, viši građevinski inspektor iz Državnog inspektorata Mladen Kajić, potpisao je "obavijest o podnošenju o optužnog prijedloga" u kojem stoji da je "proširenja Aleje Matije Ljubeka, od kućanskog broja 1A do 19, između bočnih okomitih parking mjesta, izvršeno bez ishođene građevinske dozvole".

Kontaktirali smo Grad Zagreb i Državni inspektorat tražeći očitovanje na optužni prijedlog, kao i informaciju o potencijalnoj kazni protiv Grada Zagreba, a njihove ćemo odgovore prenijeti kada stignu.

image

Prijava zbog asfaltiranja Jaruna

Jutarnji List/

Ovaj potez HDZ-ovog inspektora Andrije Mikulića, usput, dolazi nakon što je bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić, sada saborski zastupnik Socijaldemokrata, još u travnju sa saborske govornice rekao da se "radovi na Jarunu odvijaju bez građevinske dozvole", a potom se zapitao zašto inspektor Mikulić, "poslušni stranački izvršitelj", kako ga je nazvao, ništa ne poduzima da kazni gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

image

Prijava zbog asfaltiranja Jaruna

Jutarnji List/

- Je li riječ o prikrivenoj koaliciji HDZ-a i Možemo!? Zašto jedni kriteriji vrijede u Zagrebu, a drugi u Splitu? Zašto je u Splitu gradonačelnik kažnjen s 200.000 kuna, a u Zagrebu nije bilo nikakvog nadzora? - pitao se Bernardić.

Naime, splitski je gradonačelnik Ivica Puljak prije nekoliko mjeseci dobio kaznu od Mikulićevog inspektorata u iznosu 200.000 zbog građevinskih radova na kanalizacija od 50 metara bez dozvole, usput građevinskih radova koji su započeli za vrijeme HDZ-ove vlasti. Puljak je to tada komentirao riječima: "Mislim da cijeli slučaj pokazuje da se neke državne institucije pokušavaju koristiti u političke svrhe."

image

Prijava zbog asfaltiranja Jaruna

Jutarnji List/

Bernardić je na kraju u svom govoru poentirao izjavom "zamislite da je pokojni Milan Bandić asfaltirao nešto bez građevinske dozvole".

Sad, kako se može naći, Bandić nije samo asfaltirao bez dozvole, nego je građevinskim radovima kompletno preuredio Britanski trg bez potrebne građevinske dozvole još 2016. godine.

Mjesec dana su tamo trajali radovi, a Bandić je novinarima na prozivke da radove obavlja bez građevinske dozvole uzvratio: "Samo tko radi može pogriješiti! Samo tko ne radi, ne može pogriješit!"

Ministarstvo graditeljstva, čija je inspekcija utvrdila tada da građevinska dozvola za Bandićeve radove ne postoji, na kažnjavanju nije inzistirala, pisali su tada mediji. Na čelu Ministarstva graditeljstva tada je bio HDZ-ov ministar Lovro Kuščević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:43