NOVI USPON PREMA VRHU

Milan Bandić: Idem na parlamentarne izbore, ali vam ne želim reći s kime

Zagrebački gradonačelnik nije želio komentirati presudu u slučaju Kupske ulice, no naglasio je kako će tužiti odgovorne, tko god to bio
Zagreb, 210411.Trg Stjepana Radica, Poglavarstvo.Milan Bandic odrzao je konferenciju za novinare nakon sjednice Gradske skupstine Grada Zagreba na kojoj se trebao ocitovati o svojim potezima i odluci skupstine po kojoj cijene vrtica ostaju iste, te odbacivanju gradonacelnikova prijedloga da se participacija roditelja u cijeni vrtica odredjuje prema njihovom dohodovnom cenzusu. Na slici: Milan Bandic.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Da. Ići ću na parlamentarne izbore. Ali još nije vrijeme da kažem s kime i kako ću ići. Tajming je vrlo bitna stvar - rekao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare.

Bandić, sada je sasvim jasno, želi gradonačelničku fotelju zamijeniti nekom na državnoj razini, no hoće li na izbore s nekom strankom ili vlastitom nezavisnom listom, nije htio precizirati.

- Pričekajte. Na izborima za predsjednika Republike Hrvatske izgubio sam u finalu s 3:2, a četiri puta sam izabran za gradonačelnika Zagreba - dodao je.

Osim najave da će se okušati na parlamentarnim izborima, gradonačelnik Milan Bandić danas je komentirao i slučaj Kupska. Nije međutim, htio komentirati nepravomoćnu presudu, prema kojoj inevstitor HEP i glavni izvođač radova Tehnika nisu odgovorni za urušavanje te ulice u rujnu 2007. godine.

- Tužiti ćemo onog tko je odgovoran. Kada to bude poznato, povući ćemo pravne korake za naknadu štete. Naplatit ćemo tri milijuna kuna koliko smo ukupno uložili u saniranje ulice i smještaj stanara u hostelu Remetinec u kojem su oštećeni boravili 60 dana - rekao je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:10