ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Milan Bandić jutros otišao na pregled u KBC Rebro, doznali smo što su mu liječnici rekli

Bandić je na kontrolu otišao nakon što je teško hodao tijekom podjele priručnika "Urbano biovrtlarstvo" u Sesvetama
Milan Bandić
 Čitatelj Jutarnjeg Lista

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić viđen je jutros u KBC Zagreb. Prolaznici su ga vidjeli kako izlazi iz svog službenog automobila i ulazi u bolnicu Rebro oko 7:45 sati. Kako smo uspjeli kratko saznati od ljudi bliskih Bandiću, gradonačelnik je išao na kontrolu, no liječnici su mu rekli kako će morati napraviti dodatne pretrage kako bi provjerili njegovo zdravstveno stanje.

image
Milan Bandić
Čitatelj Jutarnjeg Lista
image
Milan Bandić
Čitatelj Jutarnjeg Lista

Bandić je još jučer u razgovoru za Novu TV najavio kako će otići na kontrolu u bolnicu, a razlog je ovotjedni incident kada su ga mediji ulovili da teško hoda u gradskom vrtu u Sesvetama na podjeli priručnika "Urbano biovrtlarstvo". Nekolicina medija je tada prozvala gradonačelnika da se napio te da su ga suradnici morali pridržavati, no Bandić je dan kasnije naveo da mu u Sesvetama uistinu nije bilo dobro jer je zaboravio popiti tabletu za tlak.

- Možda sam trebao ostati doma, odradio sam koliko sam mogao i vratio se doma, popio tablete i bilo mi je dobro. Nisam sklepao kotec, bilo mi je dobro nakon što sam popio lijek - objasnio je Bandić te dodao da njegovi sugrađani mogu biti veseli i sretni da "gradonačelniku nije ništa".

Ipak, u razgovoru za Novu TV kazao je da je jučer imao simptome kao kada je prije 17 godina imao moždani udar.

- Ali hvala Bogu sve je ok. Ja još uvijek imam energije za dva čovjeka – rekao je Bandić, iako već neko vrijeme pokazuje suptilne znakove da mu zdravlje nije u najboljem redu. Govor mu je već tjednima promukao, a oni koji s njime provode najviše vremena kažu da je puno osijedio i da fizički izgleda dosta lošije nego prošle godine.

Podsjetimo, Bandić je 2003. godine imao moždani udar, no imao je i tijekom svog mandata i drugih ozbiljnih zdravstvenih poteškoća. U 2017. godini su mu ugradili stent zbog suženja krvne žile srca, a te iste godine je i operirao bruh koji je dobio na lijevoj preponi. Godinu prije toga operirao je sinuse, no nije htio mirovati poslije zahvata pa je morao na još jedan operativni zahvat. Uz sve to je 2018. godine i hitno hospitaliziran na KBC-u Zagreb, točnije u jedinici za intenzivnu skrb Klinike za plućne bolesti Jordanovac zbog plućne embolije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:53