ARENA JE SPREMNA

Milan Bandić: ‘Nisam neki stručnjak, ali... Ovo će trajati još dva-tri tjedna‘

‘Sinoć su kod HNK uredovali redari, moramo se pridržavati pravila. Ispričavam se mladim ljudima. Neka se suzdrže ovo vrijeme‘
 Damir Krajac/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objasnio je što se sinoć točno događalo ispred HNK. Podjetimo, posljednjih šest mjeseci Trg Republike Hrvatske je bio centar noćne zabave u metropoli, ali u subotu navečer policija i komunalni redari odlučili su stati na kraj razuzdanim tulumima.

- Sinoć su kod HNK uredovali redari, moramo se pridržavati pravila. Ispričavam se mladim ljudima. Neka se suzdrže ovo vrijeme. Proći će i ta korona pa ćemo disati svi punim plućima kod HNK i piti pivu na štengama. I ja ću s njima popiti, iako ne smijem - izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prenosi HRT.

Bandić je izrazio zadovoljstvo što je u Zagrebu danas 100 manje zaraženih nego jučer i sve sugrađane zamolio da se strogo pridržavaju mjera.

Najavio je da će kontrole kod HNK biti svakodnevne. Za utorak je najavio sastanak s predstavnicima ugostitelja.

Podsjetio je kako su obrtnici mjerama Grada oslobođeni plaćanja najamnina za prostore i terase, a plaćaju i 30 posto manje komunalnog doprinosa. Te će mjere trajati najmanje do kraja godine, a možda i dulje, kazao je Bandić za televiziju Z1.

- Ovo će trajati još dva, tri tjedna, a onda ćemo ići silaznom putanjom. Nisam neki stručnjak, ali imam ja malo i Božjeg proviđenja, rekao je Bandić. Kazao je kako je Arena spremna u slučaju potrebe prihvata oboljelih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:59