Milan Bandić: Problem s vodom na Vrbanima bit će riješen za sedam dana

ZAGREB - Iako je gradonačelnik Milan Bandić i danas tvrdio da problem zagađene vode postoji samo u osam zgrada na Vrbanima III, stanar Rudeške ceste 171 Ante Burić dobio je rezultate analize vode koji pokazuju da je i njihova voda zagađena.



Ispričao je da su bez ikakve obavijesti djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba i sanitarni inspektori 3.rujna uzeli uzorak vode, a u rezultatu kojeg je danas dobio stoji da voda nije sukladna pravilniku.



Voda je čista. Vjerujem u Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba i mnoge druge institucije te poručujem Zagrepčanima da budu mirni i sigurni da piju najbolju vodu koju ćemo uskoro flaširati, rekao je Bandić
- U vodi imam 13 mikrograma po litri mineralnih ulja. Neugodno sam se iznenadio jer moja voda nije smrdila. Nije u redu što na dopisu koji sam dobio ne piše da li se smijem u toj vodi tuširati. U dvije zgrade uzeta su po dva uzorka iz četiri ulaza, a za sada sam rezultate dobio je i susjed kojem je voda uredna - rekao je Burić.



Tihomir Majić, v.d. ZZJZ Grada Zagreba rekao je da je čuo da govore da voda i u tim zgradama nije uredna ali da nije vidio nalaze te da ne može ništa tvrditi.



- Ne mogu ništa o tome reći jer za sada ne znam detalje. No, ne treba širiti paniku. Mi ćemo sve provjeriti i obavijestiti građane - rekao je Majić i dodao kako je slijedeći korak ispiranje koje će trajati sedam dana. Naglasio je da što se tiče Vrbana III i osam spornih zgrada, za stanare i dalje vrijedi preporuka da ne upotrebljavaju vodu.



Kako bi vlastitim primjerom dokazao da je zagrebačka voda potpuno ispravna, gradonačelnik Milan Bandić i danas se napio vode pred novinarima, ovaj put na vodocrpilištu Petruševec.



Bandić je vodocrpilište posjetio s gradskim predstavnicima te je rekao kako je uvjeren da će problem vode u naselju Vrbani III biti riješen za sedam dana.



- Voda je čista. Poručujem Zagrepčanima da budu mirni i sigurni da piju najbolju vodu koju ćemo uskoro flaširati. Obići ćemo sva vodocrpilišta pa ćete se i sami uvjeriti u to što vam govorim - rekao je Bandić. 



I. Krnić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:20