KRAJ DESETOGODIŠNJE ERE

Milan Bandić: Sljedeće izbore sigurno gubim

Gradonačelnik smatra kako će ga na izborima 'glave stajati' teške odluke koje je morao donijeti zbog čega je 'stekao mnogo neprijatelja'
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Nema šanse da dobijem iduće izbore - priznao je danas Milan Bandić na koordinaciji predsjednika Gradskih četvrti u prostorijama Gradske Uprave pred tridesetak ljudi, piše portal Zagrebancija.com .

Razloge ovako radikalne izjave zagrebački je gradonačelnik objasnio na svoj način.

- Ponekad treba donositi i teške odluke. Rezali smo troškove, pa recimo tako je trebale rezati broj vozila koje smo koristili. Srezao sam ih na jednu trećinu od onog što smo imali i zbog toga sam stekao mnoge neprijatelje. Neki su se navikli na te aute pa im je sada trebalo reći da ih više nemamo. Zbog toga ne samo da sam izgubio njihove glasove, već i glasove njihovih mama, tetki, stričeva - dodao je Bandić.

Na Bandićevu je izjavu prokomentirao i predsjednik HSL-a Darinko Kosor koji navodi da svatko ima pravo na mišljenje, no on se s Bandićevim ne slaže.

- Zadnjih pet godina većinu odluka koje je on donio su bile loše. Te loše odluke će se odraziti na idućih pet godina. To što provodi zadnjih mjeseci i što će to morati provoditi do kraja mandata bit će zaista teško, ali za to je većim dijelom sam kriv. Na neki način će to biti Božja kazna njemu samom za sve ono što je šakom i kapom rasipao. Sada će to morati oduzimati - kaže Kosor.

Nekadašnji kolega, a sada jedan od političkih protivnika, predsjednik kluba zastupnika SDP-a Jurica Meić, izjavu gradonačelnika nije želio ni komentirati.

- Ne želim gradonačelnika Bandića komentirati dok ne podnese o ostavku ili dok ne počnemo razgovarati o refendumu oko njegove smjene - rekao nam je Meić.

Bandićev protivnik na prošlim izborima za gradonačelnika, Josip Kregar, poručio mu je 'kako na sljedeće izbore bolje da i ne izlazi jer njegov razlog poraza neće biti gospodarska kriza'.

- Najlakše se odreći onog čega nemaš. Bandić najavljuje politiku uništavanja Holdinga i smanjenja prava građana. Njegova pojava na izbora bila bi znak nedostatka sjećanja ili mudrosti birača - zaključio je Kregar za portal Zagrebancija.com .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:08