Mira Furlan dobila pravo na gradski stan u Petrovoj

Glumica  Mira Furlan nakon 16 godina borbe s Gradom Zagrebom uspjela je dobiti spor i ostvariti pravo na otkup stana u Petrovoj ulici za koji joj je Grad Zagreb pokušao osporiti stanarsko pravo. Presudom Županijskog suda od 10. ožujka ove godine samo je potvrđena nepravomoćna presuda Općinskog suda iz 2006. godine kada je donesena odluka da glumica ima pravo na stan u kojem je živjela i provela djetinjstvo.

Glavni čovjek za kulturu Duško Ljuština napomenuo je da mu je drago što je glumici vraćen stan. Ova gradska uprava nije pokrenula spor protiv gospođe Mire Furlan. Gradska uprava također nema običaj komentirati sudske postupke. No, osobno mogu reći da mi je drago što je Mira Furlan dobila ovaj spor - kratko je komentirao Ljuština.



Mira Furlan, podsjetimo, iz Hrvatske je otišla 1991. nakon što je protiv nje pokrenut svojevrsni linč, a ponajprije zbog činjenice što je u vrijeme ratnih zbivanja imala angažman u Beogradu
Mira Furlan, podsjetimo, iz Hrvatske je otišla 1991. nakon što je protiv nje pokrenut svojevrsni linč, a ponajprije zbog činjenice što je u vrijeme ratnih zbivanja imala angažman u Beogradu. Furlan je ubrzo ostala i bez angažmana u HNK zbog čega se sa suprugom Goranom Gajićem odselila u Ameriku. Nakon godina konobarenja i bavljenja sporednim poslovima, Furlan je dobila angažman u seriji “Babylon 5”, a kasnije i u serijalu “Izgubljeni”.



Grad Zagreb je, kako  doznajemo, sudski spor pokrenuo 1992. godine, i to na način da joj je pokušao osporiti stanarsko pravo koje je naslijedila od bake. Cijeli je slučaj potrajao dugi niz godina zbog navodnih čestih odgađanja rasprava, s obzirom na činjenicu da je glumica bila na privremenom radu izvan zemlje.



Furlan je na Općinskom sudu 2000. godine, u društvu supruga Gajića, na jednoj od rasprava izjavila da je u tom stanu živjela od rođenja, a stanarsko pravo naslijedila od bake. Tada je izrazila želju da se ponovno vrati u Hrvatsku, i to u stan u Petrovoj ulici iz kojeg ju je Grad Zagreb pokušavao iseliti. Nismo uspjeli dobiti komentar Mire Furlan niti djelatnika Županijskog suda.



Htjeli je iseliti jer nije koristila stan u Petrovoj

Grad Zagreb Miru Furlan htio je iseliti iz stana jer ga nije koristila nakon što je odselila u Ameriku. Na raspravi 2000. godine glumica je napomenula kako stan nije mogla koristiti jer je 6 godina glumila u stranoj seriji, dvije godina nakon toga rodila sina.







Dora Koretić;Ante Milković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:11