BIVŠA MINISTRICA

MIRELI HOLY ODBILI LEGALIZACIJU GARAŽE, MORAT ĆE RUŠITI 'Ovaj GUP je totalna budalaština!'

Iz Grada su joj odgovorili da je katastarska čestica na kojoj se nalazi garaža u katastru evidentirana kao cesta
 Ranko Šuvar / CROPIX

Mirela Holy, ministrica zaštite okoliša u SDP-ovoj Vladi i bivša čelnica stranke ORaH, u Gračanima posjeduje nezakonito izgrađenu garažu koju nije uspjela legalizirati redovnim putem, pa je to pokušala učiniti poslavši primjedbu na GUP.

Garaža koju je izgradio njezin otac još 80-ih godina prošlog stoljeća stoji na putu proširenju važne ulice. Garažu će vjerojatno morati rušiti. Mirela Holy nam je rekla da ne isključuje tu mogućnost, ali ipak još ne odustaje od borbe za legalizaciju.

- Roditelji su bili na putu, pa sam umjesto njih poslala primjedbu na GUP. Garažu je moj tata izgradio tijekom sanacije zidova oko kuće koji su se počeli urušavati, ali je pogriješio jer prije toga nije ishodio dozvolu. Sada se, pak, izmijenio GUP i više je ne možemo legalizirati. Ali ovaj GUP je totalna budalaština. Ili možda netko na pokušaju proširenja te ulice želi nekome uzeti novac jer se na tom koridoru nalazi nekoliko urbanih vila koje su legalne! Proširenje prometnice jest ucrtano, ali smatram da se ono nikada neće dogoditi jer bi to onda značilo da moraju izvlastiti nekoliko vlasnika - upozorava Holy.

Iz Grada su joj odgovorili da je katastarska čestica na kojoj se nalazi garaža u katastru evidentirana kao cesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 05:13