NEVJEROJATNO...

Misterij na najprometnijoj zagrebačkoj aveniji: Netko je ukrao 84 stabla, krim policija na terenu

Građani kažu da su stabla bila osušena i neodržavana pa nisu odmah primijetili da su posječena, a Grad je sve prijavio policiji
 Google Maps, CROPIX

Prije gotovo pet godina započelo je uređivanje okolice Ljubljanske avenije na kojoj su posađena stabla lipe, a ove godine građani su primijetili da nešto nedostaje u drvoredu uz cestu. Netko je otpilio 84 stabla lipe i s njima misteriozno nestao, slučaj je prijavljen nadležnoj policijskoj postaji, a na teren je izašla i kriminalistička policija.

Građani, oni koji se sjećaju da su ondje ikad bila stabla, kažu da su stabla bila osušena i neodržavana pa nisu odmah primijetili da su posječena. Drugi pak sumnjaju da je Grad nekako uvučen u cijelu priču i da su oni preko noći "sredili situaciju", dok su treći uvjereni da su stabla nestajala jedna za drugim da ljudi ne primijete.

image

Ilustrativna fotografija sadnje lipa u Splitu

Vojko Basic/Cropix

Ono što sa sigurnošću znamo je da je Grad upoznat s cijelom situacijom i da su o događaju obavijestili policiju. S obzirom na to da se radi o velikoj materijalnoj šteti, sad je sve u rukama kriminalističke policije.

- Nadležni komunalni redar i voditelj podružnice Zrinjevac proveli su očevid na navedenoj lokaciji prilikom čega je utvrđeno da je nepoznati počinitelj posjekao 84 stabla lipe. S obzirom na veliku materijalnu štetu, incident je prijavljen nadležnoj policijskoj postaji te je izvršen nadzor od strane policijskih službenika II. policijske postaje Črnomerec i kriminalističke policije, poručili su.

Sporna stabla posađena su 2018. godine, a lokaciju na Ljubljanskoj aveniji s koje su nestale, u svibnju te godine posjetio je tadašnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Najavio je hortikulturno uređenje prometnice na potezu od Jankomirskog mosta do Ivanje Reke, na dijelovima gdje to infrastruktura dopušta.

image

Fotografija drvoreda koji je nestao širi se društvenim mrežama

Facebook

- Taj je potez dug 21 kilometar, a planiramo posaditi 4 000 lipa. Jedan dio, oko 30 posto, je već posađen, ostatak ćemo posaditi u rujnu i listopadu. Ova prometnica će tako postati Aleja lipa, objasnio je Bandić prije pet godina.

Ondašnji tehnički direktor podružnice Zrinjevac, Jure Leko, tvrdio je tad da u rasadniku imaju dovoljno lipa i da će srednji pojas prometnice ukrasiti suručicom jer dobro podnosi urbanu sredinu, automobilske plinove i visoke temperature. Ukrasno grmlje bijelih cvjetova danas je neprohodna šikara uz prometnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:21