UTRKA ZA ZAGREB

Mostov kandidat ukazao na neispunjeno obećanje: ‘Što je s preseljenjem škole u nove prostore?‘

Troskot je upozorio kako, unatoč obećanjima, ništa nije napravljeno na preseljenju Hotelijersko-turističke škole u nove prostore
Zvonimir Troskot
 Ranko Suvar/Cropix

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot upozorio je u subotu kako, unatoč obećanjima, ništa nije napravljeno na preseljenju Hotelijersko-turističke škole u nove prostore.

Troskot je podsjetio kako je taj projekt, vrijedan 31 milijuna kuna, počeo još u svibnju 2018., a škola sa 700 učenika trebala je preseliti početkom školske godine 2019./2020 u kompleks nekadašnjeg Učeničkog doma Luke Botića nasuprot Autobusnog kolodvora  u Zagrebu.

"Prema riječima gradonačelnika Bandića taj projekt je trebao biti dovršen za 12 mjeseci. 33 mjeseca nakon obećanja Bandića i gradskog pročelnika za obrazovanje Lovrića, osim promijenjenih prozora na jednoj od tri zgrade - koliko ih je trebalo zajedno s igralištem, okolišem i parkingom biti obnovljeno - nema ničega", rekao je Troskot na konferenciji za novinare.

Dodao je kako su radovi počeli, ali su "misteriozno prekinuti" nekoliko mjeseci prije zagrebačkog potresa.

"Učenike Hotelijersko-turističke škole seli se po drugim zagrebačkim školama umjesto da su, kako im je Lovrić i obećao, u jesen 2019. uselili u najsuvremeniju školu u Zagrebu sa 28 učionica opće i specijalizirane namjene. S obzirom na to da je njihovu školu u Frankopanskoj ulici potres dokrajčio, sada su 'podstanari' u Školi za cestovni promet", kazao je.

image
Nikola Grmoja i Zvonimir Troskot
Ranko Suvar/Cropix

Stoga, Troskot je upitao i Bandića i Lovrića dokad će se učenici seliti, kada će konačno dobiti  školu i gdje je nestao 31 milijun kuna koji je bio namijenjen za novi objekt. "Ovo je naša realnost. Upravo zbog ovakvih primjera, mladi iseljavaju iz Zagreba i Hrvatske", ustvrdio je

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja rekao je kako je sasvim jasno da se u Hrvatskoj novac izvlači iz gradskih proračuna i iz državnog proračuna.

"Kada bismo stali na kraj tome, i kroz javne nabave i kroz ostale modalitete izvlačenja novca, imali bismo više novca za naše školstvo, djecu, vrtiće, umirovljenike“, istaknuo je Grmoja.

Most će, dodao je, na tome ozbiljno raditi i u Zagrebu, a sve objekte, koji su bili obećavani, a nisu privedeni svrsi, napravit će, kaže, budući gradonačelnik Zagreba Zvonimir Troskot.

image
Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu
Most
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2021 16:17