KANDIDATKINJA GLASA

Mrak-Taritaš: ‘Bandićev duh živi u Filipoviću i Pavičić -Vukičević i prijetnja je razvoju grada‘

Smiješnim je ocijenila da se Filipović i Pavičić-Vukičević sada predstavljaju ili kao kritičari Bandića ili kao "svoji ljudi"
Anka Mrak Taritaš
 Nera Simic/Cropix

Kandidatkinja GLAS-a za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš počela je u petak prikupljati potpise za kandidaturu te poručila da je duh Milana Bandića još uvijek ozbiljna prijetnja razvoju grada, a živi u Davoru Filipoviću i Jeleni Pavičić-Vukičević.

"Duh Milana Bandića još uvijek je ozbiljna prijetnja razvoju Zagreba, a sada ga predstavljaju kandidat HDZ-a Davor Filipović i Bandićeva najbolja učenica, kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić-Vukičević", rekla je Mrak-Taritaš na Trgu bana Jelačića gdje je predstavila prepoznatljiv štand na kojem će se moći dati podrška njezinoj kandidaturi. Takvi će štandovi biti postavljeni i na drugim mjestima u Zagrebu.

Smiješnim je ocijenila da se Filipović i Pavičić-Vukičević sada predstavljaju ili kao kritičari Bandića ili kao "svoji ljudi".

"Prvi korak u demontiranju tog sustava je davanje podrške drugim kandidatima", poručila je te pozvala Zagrepčanke i Zagrepčane da dođu na štand i potpišu potporu za njenu kandidaturu.

Potpisi će se prikupljati po najvišim epidemiološkim standardima, a svaki potpisnik dobit će bočicu dezinficijensa i kemijsku olovku.

Iako smatra da će zbog pandemije prikupljanje potpisa biti otežano, Mrak-Taritaš je uvjerena da će ih prikupiti jer je stranka dobro organizirana, ali će prikupljanje potrebnih 5000 potpisa, upozorila je, mnogim nezavisnim kandidatima i listama biti nedostižno.

Kandidat za njenog zamjenika, glumac, režiser i poduzetnik u kulturi Marko Torjanac ocijenio je da je zagrebačka kultura ili elitistička ili populistička, te poručio da oni dolaze s novim konceptom kulture koja je prosvjetiteljska, uključiva i svima dostupna i nije usko vezana samo uz umjetnost, nego prožima cijelo društvo.

Kandidat za zamjenika gradonačelnice, liječnik i političar Mirando Mrsić upozorio je na loše stanje zagrebačkih mostova, dodavši da bi, da su u potresu ostali neupotrebljivi, svi stanovnici Novog Zagreba u bolnicu morali ili u Sisak ili u Karlovac, a riječ je o 120.000 građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2023 15:49