NOĆNI PLIVAČ

MUŠKARAC U MANDUŠEVCU Tko je misteriozni gospodin koji se gotovo svake večeri kupa u fontani?

Prvi put u Manduševcu je primijećen početkom rujna, a zadnji put jučer
 Ivan Brnić

Nepoznati stariji gospodin posljednjih se tjedana gotovo svakodnevno kupa u Manduševcu.

Plivača su u nekoliko navrata snimili zbunjeni čitatelji, a posljednji je put viđen sinoć, oko 17 sati, kada se ponovno bezbrižno brčkao u fontani na glavnom gradskom trgu.

Kako građani opisuju, gospodin u različita doba dana dođe do Manduševca, na stepenicama se polako razodjene i oprezno uđe u vodu.

Nakon kratkog osvježenja, očevici tvrde, povremeno počne skupljati kovanice s dna fontane.

Plivača su građani prvi put snimili krajem rujna, a nekoliko dana kasnije, nakon što je fontanu već napustio, evidentirala ga je policija. Tom prilikom gospodinu nije izručena kaznena prijava jer je policiji tvrdio da se u fontani nije kupao, već samo prao ruke.

Prema odluci o komunalnom redu, kupanje u gradskim fontanama nije zabranjeno pa se gospodina, realno, ni ne može kazniti za ulazak u Manduševac.

Ipak, kažu iz policije, prijeti mu kazna za remećenje javnog reda i mira, jer se za ulazak u fontanu razodjenuo u javnosti. No, tu nastaje dilema.

Kako bi se izdala kazna za remećenje reda i mira, policija plivača mora razodjevenog uhvatiti u fontani ili mora pronaći najmanje dvoje očevidaca koji će potvrditi da je gospodin u jednom trenutku u javnosti bio razodjeven. Kako doznajemo iz policije, do danas još nitko nije podnio prijavu.

Ukoliko ga skupina svjedoka ipak prijavi, zbog razodijevanja u javnosti mogao bi dobiti kaznu od 1000 do 1500 kuna, ili 30 dana zatvora. Kupanje u gradskim fontanama uobičajeno je za ljetnih dana, kad od gradske vrućine u vodi mnogi pronalaze spas. Nepoznatom gospodinu očigledno ne smetaju hladne jesenske večeri, kao ni pogledi prolaznika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:01