MUČNO

Muškarac u Zagrebu preko oglasa za stan vabi studentice, objavljene jezive poruke: ‘Stariji sam i iskusniji‘

Na Facebooku je pokrenuta lavina u kojoj mlade djevojke upozoravaju na ovog stanodavca

Screenshotovi poruka

U Facebook grupi Studentski dom "Stjepan Radić – Sava” više studentica požalilo se da su naletjele na oglas muškaraca starog 50-ak godina koji iznajmljuje stan na zagrebačkoj Trešnjevci, a mladim djevojkama koje mu se jave šalje uznemirujuće i gnjusne poruke. Naime, muškarac posjeduje dva stana u Zagrebu na području Trešnjevke. Jedan ima tri spavaće sobe, a drugi jednu te dnevni boravak s kaučem.

Iako oglasi više nisu aktivni na oglasnicima, pronašli smo ih u arhivi. U jednom od oglasa koji su objavljeni na više platformi za iznajmljivanje nekretnina, stariji muškarac tvrdi kako u stanu već žive dvije osobe i da se traži treća. U drugome oglasu za jednosoban stan iznajmljuje kauč koji se nalazi u dnevnom boravku. U njima je stajala napomena da se za stan mogu javiti isključivo ženske osobe. U drugom oglasu navodi kako to mogu biti i mlađe zaposlene ženske osobe do 27 godina.

"Cijena najma nije fiksna i predmet je dogovora. U slučaju potrebe za rezervacijom sobe, ona je zapravo polog i istog iznosa i uz dogovor je također moguća", stoji u jednom od oglasa.

Objava pokrenula lavinu

U objavi koja je pokrenula lavinu na Facebooku, objavljeni su screenshotovi razgovora u kojima se vidi kako se djevojka kod muškarca koji je objavio oglas raspituje o detaljima stana koji nudi u najam, no razgovor vrlo brzo ode u uznemirujućem smjeru.

Na početku on od nje traži da mu napiše kratke informacije o sebi. "Pod info podrazumijevam da napišeš koji si faks, koja si godina, odakle dolaziš, gdje si prije bila smještena, razlog promjene smještaja, na koliko dugo bi uzela najam. Očekujem tvoj odgovor", napisao joj je. Djevojka mu kratko odgovara na dio njegovih pitanja i ispričava se što joj je duže trebalo da mu se javi jer je "bila u kinu".

Nakon njenog odgovora, uslijedila je poruka “OK, jesi li bila u Cinestaru, koji film si gledala? Pretpostavljam da si u Zagrebu?”. Raspituje se i gdje je smještena, "što za nju znači smještaj koji je OK".

image

Screenshotovi poruka

Nakon što mu je odgovorila, šokirao ju je novom porukom: “Bitno je gdje si, jer se pitam jesi li solo ili imaš dečka?”. Muškarac je zatim dodao kako je objavljena cijena namijenjena djevojkama koje su solo, a za one koje imaju dečka vrijedi dvostruka. "Jedino ako ti ne inzistiraš pa da se nekako dogovorimo”, dodao je.

Djevojka mu je zatim rekla kako misli da je naišla na krivu vrstu oglas i da "ovo nije iznajmljivanje stana". Nakon toga je blokirala njegov kontakt.

image

Screenshotovi poruka

Facebook/

Raspituje se imaju li dečka

U komentarima ispod objave javila se još jedna djevojka koja je objavila screenshotove razgovora s istim muškarcem. I nju je pitao ima li dečka, na što ga je ona upitala može li znati zašto je to bitno.

"Zašto me to pitaš? Ja iznajmljujem samo mlađima i to ugodnim oku kao što si ti i to ja tebi iskreno. A sada bez ustručavanja ti meni iskreno odgovori na moje pitanje imaš li dečka", napisao joj je.

Ubrzo je stigla još jedna poruka u kojoj joj piše: "Nije mi jasno gdje si u međuvremenu, nije valjda da se dopisuješ s više njih simultano?".

Zatim joj je rekao kako je "on stariji, ali zato i iskusniji". Napisao joj je kako on u ovom oglasu iznajmljuje kauč u stanu te da tamo već živi jedna cimerica.

"Ja dolazim u Zagreb jednom, dvaput u godini na par dana i trebali bi u tom slučaju ili prenoćiti kod cimerice u sobi ili podijeliti kauč sa mnom. Iz tvog profila vidim da si lijepa djevojka, fotogenična, sviđaš mi se i ako si to, možemo se dogovoriti i oko cijene. Važno mi je da si dobra osoba, imaš pozitivan stav i dobru volju da izađeš meni u susret”,napisao je, na što je ona odgovorila kako odustaje od stana.

image

Screenshotovi poruka

Facebook/

"Tako mlada djevojka, odustaje od druženja i života, baš žalosno. Ja još sportaš bio, ona sportašica, ja profesor, ona na putu da bude profesorica i čak odustaje da me upozna, baš tužno. Ni na kavicu neće, samo je interesira stan... Gledaj, cijena za osobu tvog profila i tvojih zahtjeva ovdje može jedino biti 250 eura + režije", napisao joj je.

Nakon nekoliko dana joj se ponovno javio s upitom je li našla smještaj te joj je napisao da može kod njega za 150 eura s režijama, ali da je uvjet da prihvati njegov poziv na piće. "Može kraj Cibone?", dodao je, na što mu je djevojka ponovno napisala da je našla stan i da nije zainteresirana za njegovu ponudu.

“Ako misliš da nisam ozbiljan, varaš se, nemaš pojma koliko! Sve je ovo dio protokola, sigurnosne provjere, zar misliš da svaki profil osobe samo tako lako može doći do boravka u ovom stanu? Ti imaš tu mogućnost, ako želiš i predomisliš se, slobodno se javi”, napisao joj je.

Našao se i na crnoj listi najmodavaca

Upozorenje na dotičnog muškarca objavljeno je i Facebook grupi "Crna lista najmodavaca i najmoprimaca". "Znam iz vlastitog iskustva i ne bih željela da se nekome ponovi” napisala je djevojka.

Prvi dan kada je ostala prespavati u stanu je, kako kaže, i stanodavac ostao prespavati. Dodaje da on nije imao nikakvih obaveza ostati u Zagrebu.

“Naravno, preko noći sam se zaključala u sobu s obzirom na to da je u drugoj prostoriji osoba koju ne znam dovoljno, a i u ovom slučaju muškarac”, napisala je i dodala kako ju je sutradan ispitivao zašto se zaključava i zašto mu ne vjeruje.

“Nakon toga me je počeo ispitivati razna neugodna pitanja, govorio mi da mu se sviđam i predlagao druženja te govorio da bi on dolazio češće u Zagreb da se družimo”, na što je ona rekla kako nema takve odnose sa stanodavcima i da ju stariji muškarci ne privlače.

“Isti dan sam se iselila iz tog stana, vidim da i dalje nije našao nikoga za useljenje i drago mi je”, napisala je i dodala kako je i ranije stanovala u jednom njegovom stanu te da nije bilo problema, a nakon čega joj je ponudio ovaj stan.

“Očito sam bila naivna i nisam znala da je takav, zato želim upozoriti ostale djevojke", napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:24