POKUŠAJ UBOJSTVA U ZG

Muškarac upucan u glavu, svjedoci: Istrčao je iz BMW-a, ispalio metak, a plavuša je stisnula gas

Upucani muškarac, navodno taksist, trenutačno se nalazi na hitnoj operaciji te je životno ugrožen, saznajemo iz Vinogradske bolnice

Pucnjava u Španskom

 CROPIX

U zagrebačkom naselju Špansko u petak navečer, oko 19.40 sati, došlo je do pucnjave. U Ulici Dobriše Cesarića jednim hicem u glavu upucan je K. G. (43). Iz PU zagrebačke kažu kako se utvrđuje što se točno dogodilo, a na terenu su policijske ekipe. Potvrdili su nam kako je došlo do pokušaja ubojstva vatrenim oružjem. Za počiniteljem se intenzivno traga, dodali su.

Iz Vinogradske bolnice neslužbeno doznajemo kako je upucani muškarac u kritičnom stanju. Ima ozljedu glave i trenutačno se nalazi na hitnoj operaciji te je životno ugrožen.

image

Pokušaj ubojstva u Španskom

Ronald Gorsic/CROPIX

Naš novinar s terena javlja kako policija obavlja očevid i razgovara sa svjedocima. Do policajaca je u jednom trenutku došao jedan mladić i pitao ih: "Je li moj tata živ?".

- Sjedio sam tu na klupi preko puta. muškarac je istrčao iz BMW-a i upucao ga u glavu. U autu je bila i žena. Imao je, koliko mi se čini, oko 45 godina. Nakon što mu je pucao u glavu, otrčao je do auta, radilo se o crnom BMW-u sedmici, i punim gasom izjurio je s parkirališta - ispričao nam je muškarac koji je svjedočio pokušaju ubojstva na parkiralištu nasuprot stambene zgrade u Ulici Dobriše Cesarića broj 3.

No kako doznajemo, BMW je vozila misteriozna plavuša, koja je nakon pucnjave krenula u rikverc i prešla preko rubnika.

image

Pucnjava u Španskom

Jutarnji.hr
image

Pucnjava u Španskom

Jutarnji.hr

Policija zna tko je pucao jer su očevicu pokazali fotografiju sumnjivca i on nam je potvrdio kako je na njoj prepoznao osobu koja je pucala u muškarca.

Nekoliko trenutaka prije nego što nam je to ispričao, nogostupom je prošla ženska osoba na biciklu. Zvala je nekoga na mobitel i pitala: "Je li živ". Bila je vrlo uznemirena i odmah je odjurila, ništa nam nije htjela reći.

Naš novinar na terenu doznaje kako je muškarac navodno upucan jednim hicem izravno u glavu.

Policija je parkiralište nasuprot kućnog broja 3 ogradila trakom, a forenzičari pregledavaju i jedan automobil, bijeli Hyundai. Stanari kažu kako nisu ništa čuli niti vidjeli, no priča se da je u tijeku policijska potjera po Ilici.

image

Pokušaj ubojstva u Španskom

Ronald Gorsic/CROPIX

- Ne znam što je bilo - rekla nam je kratko punica upucanog K. G. (43), koji s obitelji živi u prizemlju stambene zgrade u spomenutoj ulici. Žena je jednog od žrtvinih sinova, dječaka koji je jecao, zatim povukla s prozora.

- On je krasan čovjek i susjed, znam da se bavio taksiranjem. Prije te pucnjave čuo sam neku galamu, ali nisam na to obraćao pažnju i otišao sam u stan. Brzo nakon toga vidio sam policiju - rekao nam je predstavnik stanara zgrade u Ulici Dobriše Cesarića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:31