MJESTO ZA PROBRANE

Na adresi famoznog Kovačevićevog ‘kluba‘ netko je ispisao prilično zanimljiv grafit

U ‘Klubu‘ Dragana Kovačevića se uz catering i tamburaše, skupljalo probrano društvo
Grafit na adresi Kluba u Slovenskoj 9
 Čitatelj Jutarnjeg Lista

Na adresi Slovenska 9 u Zagrebu gdje se nalazi famozni 'Klub' u vlasništvu jedne od tvrtki sada bivšeg predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića, sprejem je ispisano "Dragane ovo je muzej korupcije".

image
Čitatelj Jutarnjeg Lista

Podsjetimo, u 'Klubu' se uz catering i tamburaše, skupljalo probrano društvo. Privatni poduzetnici, menadžeri, državni dužnosnici, ministri i predsjednici, kulturnjaci i glumci, bivši saborski zastupnici, HNS-ovci, HDZ-ovci, suci i šefovi zatvora, svi oni s kojima je Kovačević nekad u politici ili poslu ukrstio puteve.

Vremenom Kovačević je na tim druženjima uspijevao skupiti prave kapitalce. Gost mu je tako znao biti i bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić. Njih su se dvojica znali po HNS-ovskoj liniji. Sudac Ivan Turudić u Klubu je kartao. Tamo je znao otići i Zoran Milanović, a tamo je snimljen i Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice.

Gosti Kluba bili su, što su i javno potvrdili, HDZ-ov ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te HDZ-ov ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

image
Grafit na adresi Kluba u Slovenskoj 9
Čitatelj Jutarnjeg Lista
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:20