NA DNEVNOM REDU REBALANS

NA GRADSKOJ SKUPŠTINI BURNO ZBOG AGROKORA Zastupnici napali Bandića: 'Todorić će uskoro u pritvor, koja je vaša poruka?'

 CROPIX

Agrokor i Ivica Todorić bile su glavne teme aktualnog sata koji je jutros završio u zagrebačkoj Gradskoj Skupštini.

Zastupnik Mate Kapović iz Radničke fronte izašao sa zajedničkom slikom Ivice Todorića i gradonačelnika Milana Bandića te podsjetio na njihovu suradnju.

Kapović je između ostalog spomenuo afere oko Kulmerovih dvora, pogodovanje Tisku, zamjenu zemljišta na križanju Vukovarske i Heinzelove ulice kao i korištenje Agrokorovih prostora kao Bandićevog izbornog stožera na predsjedničkim izborima te zaključio kako će Todorić uskoro završiti u Remetincu.

- Moje pitanje gradonačelniku Bandiću je sljedeće. Budući da će Ivica Todorić uskoro biti u pritvoru, a vi imate neka iskustva s tim, koja je vaša poruka Todoriću – pitao je Kapović.

Predsjednik Skupštine Andrija Mikulić dao je opomenu Kapoviću zbog omalovažavanje, dok mu je Bandić odgovorio kako „radi cirkus“.

Stanko Kordić iz GLAS-a je pak pitao Bandića koliko je Agrokor dužan Gradu i Holdingu te koliko su duga prijavili.

- Grad ima 17 milijuna kuna, a Holding oko 70 milijuna kuna. Oko 67 milijuna kuna odnosi se na Tisak – rekao je Bandić.

Tomislav Tomašević je pak Bandića pitao kojem tajkunu će sad pogodovati novim izmjenama i dopunama GUP-a budući da je prijašnjih godina tako pogodovao Todoriću za Kulmerove dvore i Tomislavu Horvatinčiću za Centar Cvjetni.

- Mali ljudi uvijek govore o drugim ljudima jer nikakvih projekata nemaju. Ponosan sam na ono što se dogodilo na Cvjetnom. Imam registracije svih onih koji su parkirali u Cvjetnom na dan otvorenja, a prije toga su ležali tamo. Takva količina licemjerstva, kmetsko-podaničkog mentaliteta, jala, zavisti koja se događala oko Centra Cvjetnog, pa to je zapanjujuće – odgovorio je Bandić.

Nakon aktualnog sata, u 11 sati počinje sjednica Gradske skupštine, a prva točka dnevnog reda je rebalans proračuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:09