SUD JU KAZNIO

Na hitnom prijemu liječniku strgala odjeću i nokautirala zaštitara: ‘Razbit ću te k‘o mačku‘

Žena (26) izvela je scenu jer je smatrala da pacijenta osoblje ne obrađuje dovoljno hitno, vičući da je čovjek ugrožen i ‘da se hladi‘

KBC Sveti Duh

 Marko Todorov/CROPIX

Lani u siječnju, na hitnom prijemu Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu, 26-godišnjakinja je dopratila dečka kojemu je bila potrebna hitna medicinska pomoć, da bi nedugo po dolasku izvela scenu jer je smatrala da ga osoblje ne obrađuje dovoljno hitno, vičući da je čovjek ugrožen i “da se hladi”.

Na ročištu koje je održano nedavno svjedočio je portir, koji se u vrijeme incidenta zatekao na mjestu događaja. Rekao je kako je vidio da je djevojka vukla doktora, a napala je i zaštitara te su završili na podu, prenosi RTL.

“Na sav glas vikala je i galamila da će sve snimiti, da se čovjek hladi, nakon čega je ispred ulaza u hitni prijem rukom povukla doktora za rukav. Kad ju je zaštitar upozorio da prestane sa snimanjem i da ne dira doktora za kutu, nasrnula je fizički na njega. Zaštitaru je uputila više udaraca zatvorenim dlanom ruke (šakom) u području obraza i čela te pritom vikala i galamila riječima: ‘Razbit ću te k'o mačku’. I to sve na zgražanje građana i bolesnika koji su se nalazili u KB-u Sveti Duh i ispred prijema iste”, stoji u presudi koju prenosi portal Danica.hr.

Liječnik je potvrdio da je žena nasrnula na njega te ga zgrabila za kutu, odnosno za zaštitnu odjeću koju je imao na kuti zbog korone, a istu mu je i poderala.

"Tad joj je prišao zaštitar koji ju je primio da se makne od mene, ali nasrnula je na zaštitara, zadala mu je nekoliko udaraca, lupila ga nekoliko puta šakom u predjelu glave. Tu je bilo više pacijenata i građana koji su čekali. Ona je pobjegla s mjesta događaja prije dolaska djelatnika policije. Pacijent kojemu je ona bila pratnja zaprimljen je u hitnu i obrađen, a kasnije je pušten iz bolnice", svjedočio je liječnik.

Za neovlašteno snimanje mobitelom prekršajna sutkinja kaznila ju je s 200 njemačkih maraka, odnosno 754 kune. Za napad na liječnika i zaštitara dobila je deset dana uvjetnog zatvora. Mora platiti i 300 kuna troškova postupka.

Sud i policija do optuženice nisu mogli doći, pa joj je suđeno u odsutnosti. Odjavila se s adrese prebivališta u Jastrebarskom te otišla živjeti u Zagreb gdje nije prijavila adresu pa ne znaju gdje je točno, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:36