PRIJE ROKA

Na Jadranskoj aveniji nakon pet mjeseci radova obnovljen i u promet pušten vijadukt Sava-Odra

Ukupna vrijednost radova veća je od milijun eura, izvijestili su u nedjelju iz zagrebačke Gradske uprave

Tomislav Tomašević

 Goran Mehkek/CROPIX

Obnovljeni vijadukt na Jadranskoj aveniji, kod prijelaza oteretnog kanala Sava-Odra, ovaj vikend pušten je u promet, a ukupna vrijednost radova veća je od milijun eura, izvijestili su u nedjelju iz zagrebačke Gradske uprave.

Zamijenjeno je 14 starih dotrajalih prijelaznih naprava novim čeličnim, tzv. češalj prijelaznim napravama. Radovi su trajali pet mjeseci i završeni su prije roka.

- Sigurnost cestovne infrastrukture ključan je prioritet ove Gradske uprave. Zbog toga smo dosad u mandatu uložili više desetaka milijuna eura u obnovu mostova, vijadukata i ostalih prometnih objekata, a istim tempom nastavljamo i dalje. Izuzetno je važno da su građani s obje strane Save povezani infrastrukturom koja je pouzdana i koja može izdržati zahtjeve modernog velegrada - rekao je gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević.

Osim zamjene dotrajalih prijelaznih naprava, u potpunosti je saniran i kolnik istočnog vijadukta, gdje je podružnica Zagrebačkog holdinga Zagrebačke ceste zamijenila asfalt u duljini od 500 metara te izvela horizontalne oznake.

Ukupna vrijednost svih radova veća je od milijun eura. Oko polovice iznosa osigurano je iz Fonda solidarnosti, a preostali iznos iz državnog i gradskog proračuna, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:07