INCIDENT

Na Jarunu napadnut vozač ZET-a i prometni redar, policija privela počinitelja; Objavljeno i što je bio ‘okidač‘

Počinitelj se oglušio na zamolbu vozača autobusa ZET-a da pomakne nepropisno parkiran automobil koji mu je blokirao prolaz

Ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix

Na Aleji Matije Ljubeka na zagrebačkom Jarunu danas se dogodio incident u kojem su se na meti uzrujanog vozača našli vozač ZET-ova autobusa i prometni redar - obojica na svojim dužnostima.

Kad se 31-godišnji građanin, naime, nepropisno parkirano svojim vozilom na navedenoj Aleji i pritom blokirao put gradskom autobusu, na to su mu ukazivali vozač i redar. Ubrzo je izbila žestoka svađa, a potom i fizičko naguravanje, pa je na kraju intervenirala i policija oko 11.50 sati, koja je ljutitog građanina ubrzo privela te su utvrdili da se ogriješio o članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te mu prijeti novčana kazna od 300 do 2000 eura ili, pak, do 30 dana zatvora.

Nešto više od dva sata kasnije, na istu lokaciju oko 14.20 sati, ponovno je na poziv građana stigla policija i to radi iste osobe. Međutim, taj put nisu utvrđeni elementi prekršaja.

Iz PU zagrebačke su nam potvrdili dva postupanja danas na Ljubekovoj aleji u razmaku od dva i pol sata te da su u jednom slučaju utvrdili elemente kršenja Zakona protiv javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:50