MAHNITI POHOD

Na studentski tulum u Zagrebu upali pijani divljaci: ‘Znate li što su razbijali?! Pa to je naš slavni bolid...‘

Studenti strojarstva sele zbog obnove, ali oproštajni tulum pokvarili su nepozvani gosti koji su pokušali rastaviti njihovu Formulu

Bolid FSB Racing Teama i zgrada Fakulteta strojarstva i brodogradnje u ulici

 Fsb Racing Team/Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

"Bye bye FSB!", zabava održana prošle subote, trebala je biti slavlje i evociranje uspomena na prostorije Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, u kojima su stasale generacije studenata. Trebao je to biti oproštaj od prostorija kojima predstoji cjelovita obnova zbog koje će se studenti i profesori preseliti na drugu, privremenu, lokaciju,

No, doznajemo, nepozvani gosti pokvarili su slavlje. Kako su nam ispričali sudionici zabave, nekolicina gostiju, koji su navodno na zabavu upali kupivši krivotvorene karte, provalila je u prostorije gdje se nalazi slavna formula FSB racing tima, fakultetske momčadi koja sudjeluje u studentskim utrkama formula, i pokušala uništiti bolid. Stali su u svom mahnitom pohodu nakon što im je zaprijećeno zvanjem policije.

Obratili smo se FSB-u s upitom o tome što se dogodilo na "Bye bye FSB!" partyju i je li njihova studentska formula oštećena. Na pitanja nam do završetka pisanja teksta nisu odgovorili. Nazvali smo i predsjednicu FSB racing tima.

- Ne bih htjela ništa komentirati. Sve je u redu - odgovorila je pritom ne potvrdivši ni opovrgnuvši incident.

image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Iz PU Zagrebačke su nam, pak, potvrdili da su u noći 16. travnja postupali u objektu obrazovne ustanove u kojoj je oštećena imovina. Policija je došla oko dva sata ujutro, kad su se posjetitelji već počeli razilaziti. Kažu kako su postupajući utvrdili da su nepoznati počinitelji, posjetitelji tog prigodnog druženja, oštetili sporedna staklena vrata, manje dijelove sanitarnih prostorija, kao i plastičnu maketu. PUZ dodaje i da nisu zaprimili odštetni zahtjev, točnije prijedlog za kazneni progon od strane obrazovne ustanove.

image

Električna formula FSB-a prije prošlogodišnjeg WRC-a Croatia

Željko Puhovski/Cropix

Fakultet strojarstva i brodogradnje cijelu će sljedeću akademsku godinu provesti na privremenoj lokaciji zbog obnove tri fakultetske zgrade. Renovacija u Ulici Ivana Lučića sufinancirana je iz Fonda solidarnosti i Nacionalnog plana otpornosti i oporavka. Studenti bi se u stare predavaonice, odjevene novim ruhom, trebali vratiti na jesen 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:40