SOCIJALNA NEOSJETLJIVOST

Na tribinu o poskuljenju vrtića pročelnik nije došao zbog šahovskog turnira

VI PITATE O VRTIĆIMA... pročelnika za obrazovanje Ivicu Lovrića i SDP-ovca Miranda Mrsića

Mnoge odgovore roditelji na jučerašnjoj javnoj tribini o poskupljenju vrtića u organizaciji udruga RODA i Vrtić za sve nisu dobili. U ime izvršne vlasti grada Zagreba došla je načelnica u Uredu za obrazovanje Bosiljka Devernay koja nije mogla odgovoriti na sva pitanja jer je za većinu njih smatrala da nije kompetentna za odgovoriti, piše portal Zagrebancija .

Umjesto konkretnih odgovora slušala se demagogija, a nju roditelji nisu odobravali.

Na tribini se nisu ukazali ni gradonačelnik Milan Bandić ni njegov pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić. Dok Bandić nije ponudio nikakvo obrazloženje svog izostanka, Lovrić je tribinu propustio zbog otvaranja šahovskog turnira, koji je važniji od 35 tisuća djece.

Večeras u emisiji Crossfire na programu JabukeTV od 20.30 sati nastavlja se dalje sa ovom temom i potragom za svim odgovorima.

U emisiji gostuje Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje kao predstavnik izvršne vlasti koje je predložila ovu odluku, Mirando Mrsić, zastupnik SDP-a čija je većina prihvatila proračun u prosincu prošle godine. Gost komentator biti će Velinka Knežević, novinarka Večernjeg lista specijalizirana za gradsku politiku.

U uvodnom prilogu uz kratak pregled jučerašnje tribine vidjet ćemo stavove Danire Nakić Bilić (HDZ), predsjednice Odbora za obrazovanje, te čelnika gradskog HSS-a Darka Vuletića.

Novinarka Jutarnjeg lista Kristina Turčin godinama prati socijalnu problematiku. Našoj novinarki Gorani Banjeglav pojasnila kako kriteriji za nove cijene vrtića mogu dovesti i do segregacije djece u vrtićima.

Portal Zagrebancija.com poziva sve čitatelje da pošalju svoja pitanja gostima o poskupljenju u emisiji Crossfire, a najzanimljiva će biti pročitana u emisiji.

Također, svi zainteresirani moći će se javiti i uživo u emisiju pozivom na broj 060/882244.

Tijekom emisije moći će se glasati i na referendumsko pitanje, a ono glasi: Prema novom Bandićevom prijedlogu o cijenama vrtić ćete plaćati.... Ponuđeni odgovori sa naznačenim brojevima telefona bit će više i manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 02:59