DO 11. OŽUJKA

Najavljeni radovi u Branimirovoj u Sesvetama, očekuje se otežan promet, iz Grada Zagreba mole za strpljenje

Radove na prespoju novog kolektora potrebno je izvesti kako bi se krenulo sa završnim radovima na proširenju Branimirove

Ilustrativna fotografija

 Dragan Matic/CROPIX

Zbog radova na prespoju novog kolektora na postojeći koji se nalazi u samom raskrižju Zagrebačke ceste i Ulice kneza Branimira u Sesvetama, promet će na tom području biti otežan od subote do 11. ožujka, najavili su u petak iz Grada Zagreba.

Radove na prespoju novog kolektora potrebno je izvesti kako bi se krenulo sa završnim radovima na proširenju Branimirove, a s obzirom na to da u tom roku počinje drugi dio zimskih školskih praznika, očekuje se manje vozila na gradskim prometnicama, pojašnjavaju u priopćenju iz Grada.

Promet će se odvijati suženim dijelom kolnika, u smjeru istok-zapad jednim prometnim trakom, odnosno u nekim smjerovima bit će onemogućen. Bit će zabranjeno prometovanje iz Zagrebačke ceste u Ulicu kneza Branimira (smjer istok-jug), kao i iz Ulice kneza Branimira prema ulici Dubrava (smjer jug - zapad).

Posebnu pozornost trebaju obratiti pješaci, s obzirom na to da će se u zoni gradilišta kretati povećan broj teretnih vozila i opreme.

"I dosad smo imali radove na navedenim dionicama, ali trudili smo se da to bude vikendom i nakon radnog vremena. Međutim, sad moramo na tri tjedna zatvoriti korištenje Zagrebačke ceste prema Dubravi kako bismo u potpunosti mogli izvršiti radove na 1. etapi produžene Branimirove", objasnio je gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamolivši sugrađane za strpljenje jer će u konačnici dobiti manje gužve u istočnom dijelu grada.

Kako bi se na raskrižju izbjegla dodatna zagušenja, iz Grada predlažu obilazne pravce iz Zagrebačke preko Ljudevita Posavskog, Slavonske avenije i Heinzelove do Ulice kneza Branimira; te iz smjera zapad iz Dubrave preko R. Škrnjuga, Branimirove, Aleje Javora i Čulinečke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 15:32