JEDVA SE I VIDE

Najskuplji zagrebački stanovi izgrađeni su u najvećoj tajnosti, kvadrat košta čak 10.000 eura!

Nadogradnja sa stanovima iz podnožja gotovo je neprimjetna, najbolje je vidljiva s više pozicije kao što je Gornji grad

Najskuplji stanovi u Zagrebu

 Tomislav Kristo/CROPIX

Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju. Gotovo u tajnosti u Zagrebu se prodaju najskuplji novi stanovi na tržištu nekretnina, upravo u tom novom dijelu Centra Kaptol, u nadogradnji bočno od Medvedgradske ulice prema Novoj Vesi. Kvadrat stana na ovoj atraktivnoj lokaciji stoji, kako neslužbeno doznajemo, vrtoglavih 10.000 eura.

Nadogradnja ima samo četiri ili pet većih stanova i navodno su svi već prodani ili je ostao još samo jedan. Zanimljivo je da se ova nadogradnja napravila gotovo u tajnosti kad je riječ o javnim objavama, a najbolje je vidljiva s više pozicije kao što je Gornji grad.

image
Tomislav Kristo/CROPIX
image
Tomislav Kristo/CROPIX

Vlasnik Centra Kaptol, Supernova Grupa, privatna je međunarodna tvrtka osnovana u Grazu u Austriji, čije su glavne odrednice, kako sami navode na svojoj stranici, poslovanje, kupovina, razvoj i dugoročno vođenje komercijalnih nekretnina u Austriji i jugoistočnoj Europi. Centar Kaptol preuzela je 2018. godine, kad je kupila još tri trgovačka objekta u Hrvatskoj - Branimir centar i Centar Cvjetni u Zagrebu te City Colosseum u Slavonskom Brodu.

Mnogi u Zagrebu Centar Kaptol smatraju najekskluzivnijim trgovačkim centrom u gradu, na najljepšoj lokaciji. Sagrađen je prema projektu arhitekta Branka Kincla, a preuređen prije nekoliko godina, kad ga je Supernova preuzela i u obnovu uložila 15 milijuna eura. Kad je 2000. godine otvoren, imao je nešto atraktivnih stanova, u dijelu s crvenim pročeljem prema Novoj Vesi.

image
Tomislav Kristo/CROPIX

Kad je riječ o luksuznoj novogradnji u Zagrebu, aktualno je još nekoliko projekata. U tom cjenovnom rangu trenutno se prodaju i stanovi zgrade koja se gradi na početku Novakove ulice. Cijena im je, kako se priča, oko 9000 eura po kvadratu. Luksuzni stanovi koji su već na tržištu, također u zgradama koje se tek grade, nude se i u projektu Franc Alfa stan grupe uz perivojni Trg Franje Tuđmana i Trg Francuske Republike, i to po sličnoj cijeni četvornog metra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:34