‘SRAM VAS BILO!‘

Najveći tulum u Zagrebu pretvorio se u horor: Kaos, policija na Trgu, optužbe oko prodanih ulaznica...

Prodalo se 500 karata više, unutra je bilo 1500 ljudi. Imao sam VIP kartu, ali me nisu pustili - komentirao je jedan od maloljetnih posjetitelja

Kaos na Trgu

 Tiktok Screenshot/

- Najstrašniji horor koji ti se može dogoditi ovu Noć vještica je da propustiš Johann Halloween party - najavili su tulum povodom Noći vještica u Johannu Francku na stranici za prodaju karata Entrio.hr.

Ipak "najstrašniji horor" za nekoliko stotina tinejdžera bio je što su uopće došli na taj party. Naime, iako su kupili ulaznice nisu ih pustili u Johann Franck, a većina njih bili su maloljetnici.

Događaj je počeo u 22 sata i trebao je trajati do 4 ujutro. No, oko ponoći je naprasno prekinut. Društvenim mrežama počele su se širiti fotografije i snimke prepunog Trga bana Jelačića nakon što je Johann Franck ispražnjen. Na njima se vidi i policijsko vozilo ispred kluba s upaljenim rotirkama, a neki posjetitelji su tvrdili kako je intervenirala i hitna pomoć.

- Ne znam što se dogodilo, svi su se samo krenuli derati. Došla je policija, svi su vani. Event je završio prije nego što je trebao. Prodalo se 500 karata više, unutra je bilo 1500 ljudi. Imao sam VIP kartu, ali me nisu pustili u VIP jer je bio prepun. U biti, jako loše - komentirao je jedan od maloljetnih posjetitelja zabave na svom Tik Toku, u videuu koji ima 106 tisuća pregleda.

Cijene karata bile su od 150 do 350 kuna, skuplje su bile, dakako, VIP ulaznice. Navodno je prodano dvije tisuće karata iako je kapacitet Johanna Francka upola manji. Tamo su i očekivali veliki priljev gostiju jer su na dan partya na službenim stranicama obavijestili sve koji imaju VIP ulaznice da ih zamijene za posebne narukvice od 16 sati do 20 i 30, zbog velikog interesa. Na kraju je sve rezultiralo kaosom, razočaranjem i ljutnjom posjetitelja i njihovih roditelja.

@tibor.png

Cuo sam svakakve price ali nista nije potvrđeno pa nisam prico o tom. Event je zavrsio u 00:00 trajao je punih 2 sata?... zao mi je svih ljudi koji su bezveze kupili vip karte?

♬ original sound - tibor.png

Dan kasnije oglasili su se i iz Johanna Francka tvrdeći da su probleme uzrokovale - krivotvorene ulaznice. Prema informacijama Jutarnjeg, međutim, nikakvo krivotvorenje ulaznica nije prijavljeno policiji.

- Poštovani posjetitelji, ispričavamo se svima koji jučer nisu uspjeli ući u Johann Franck, kao i onima koji su morali ranije napustiti klub. Naime, tijekom večeri je primijećeno kako su se pojavile krivotvorene ulaznice zbog čega se stvorio poduži red čekanja. Zbog toga smo bili primorani iz sigurnosnih razloga zaustaviti održavanje eventa u ponoć. Povrat novca za kupljene ulaznice moguće je ostvariti u Johann Francku uz priložen dokaz o kupljenim ulaznicama s navedenom potvrdom o vrijednosti kupljene ulaznice. Još jednom primite naše isprike - napisali su na Facebook profilu.

image

Halloween party u Johann Francku, komentari na Facebook stranici lokala prije njihova isključivanja

Screenshot/

Ta njihova isprika nije dobro prihvaćena. U komentarima su ih optuživali da obmanjuju djecu i kako tijekom prodaje ulaznica uopće nisu izdavali račune.

- Iz video isječaka dostupnih na svim društvenim mrežama vidljivo je sramotno ponašanje osoblja Johanna Francka. Sram vas može biti. Naguravati djecu, gurati ih sa stepenica, sve djeca mahom 15 ili 16 godina. Možete očekivati privatnu tužbu - najavila je jedna korisnica. Kasnije su administratori stranice Johanna Francka isključili opciju komentiranja objave.

Usprkos tvrdnjama nekih posjetitelja da je u Johannu Franku tijekom sinoćnje večeri bila racija, iz PU zagrebačke tvrde kako to nije točno.

- Policija nije postupala tijekom jučerašnjega dana vezano uz gužvu u klubu Johann Franck na Trgu bana Josipa Jelačića, niti je provodila ikakvu raciju u tome klubu u kojemu se u ponedjeljak navečer održavao Halloween party. Policija je bila prisutna samo u sklopu svojih redovnih aktivnosti, dakle patrolirajući glavnim gradskim trgom - kažu iz PU zagrebačke. Također prema informacijama policije zbog alkoholiziranosti dvije osobe zatražena je intervencija hitne pomoći, te je alkoholiziranim osobama ukazana medicinska pomoć.

Johann Franck lokal je u samom centru Zagreb koji je tijekom dana kafić i bistro, a navečer postaje noćni klub. Smješten je u prostoru nekadašnje Gradske kavane, a pokrenuli su ga 2015. godine u suradnji s tvrtkom Franck, ugostitelji Tomo Ricov, Ivan Jokić i Zlatko Balaško. Repertoar Johanna Francka kao noćnog kluba je raznolik - svira melodija različitih žanrova i izvođača, od Parnog valjka i Dine Dvornika do večeri rezervirane za strane pop hitove iz različitih dekada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 05:52