PURGERAJ VIŠE NE POSTOJI

Nakon deset godina rada zatvara se kultni zagrebački klub

Tim koji je vodio Purgeraj i organizirao programe jednostavno je odlučio krenuti dalje. Okrenuli smo se nekim drugim projektima, kao što su Terraneo, koji je startao u Purgeraju, i klub Žedno uho koji se otvara u petak u Klovićevim dvorima
Zagreb, 090410.Park Ribnjak 1.U zagrebackom klubu Purgeraj je odrzano natjecanje u disciplini Air Guitar. Pobjednici su nagaradjeni ulaznicama za koncert Metallice koji ce se odrzati 16. svibnja na Hipodromu.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Nakon 10 godina postojanja kultni zagrebački klub Purgeraj zatvorio je svoja vrata. Mjesto na kojem su generacije mladih uživale u rock koncertima i noćnim provodima do ranih jutarnjih sati prestalo je raditi bez ikakve najave i velike pompe.

Potpuno iznenađena otkazivanjem ugovora je i Branka Vesely, ravnateljica Centra mladih Ribnjak, u sklopu kojeg je poslovao Purgeraj.

- Nisam ni slutila da će se ovo dogoditi. Moram priznati da sam ostala zgranuta. Znala sam da su od ljeta u teškoj financijskoj situaciji i da gomilaju dugove, ali smo ipak dogovarali zajedničke projekte da pokušamo spasiti stvar. Obećali su i da će dići kredit - objašnjava iznenađena ravnateljica.

Gašenje Purgeraja za Centar mladih Ribnjak znači ogromne gubitke pa je Branka Vesely zbog jednostranog otkazivanja ugovora cijeli slučaj proslijedila odvjetnicima, a što prije će raspisati i natječaj za novi najam tog prostora. Hrvoje Jelković, voditelj Purgeraja, opovrgava tvrdnje da je do zatvaranja tog kluba došlo zbog financijskih problema.

- Tim koji je vodio Purgeraj i organizirao programe jednostavno je odlučio krenuti dalje. Okrenuli smo se nekim drugim projektima, kao što su Terraneo, koji je startao u Purgeraju, i klub Žedno uho koji se otvara u petak u Klovićevim dvorima - bio je kratak Jelković, koji je ujedno zahvalio svim posjetiteljima koji su u Purgeraju proveli 10 lijepih godina.

Suradnju je potvrdio i Mate Škugor, voditelj budućeg kluba Žedno uho.

Ravnateljica Centra mladih Ribnjak prisjetila se i lijepih trenutaka.

- S Purgerajem smo godinama jako dobro surađivali. To nije bila samo birtija već uistinu pravi klub - kaže ona i dodaje: - Od samih početaka taj je prostor namijenjen za ugostiteljsku djelatnost. Nadam se da će se naći netko hrabar da se u ovakvoj teškoj situaciji upusti u vođenje kafića ili kluba s kvalitetnim programom koji korespondira s aktivnostima Centra za kulturu - zaključila je Vesely.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 08:52