KOMUNALNI RADOVI

Nakon objave u Jutarnjem HEP izašao u susret ugostiteljima i odgodio radove

Vlasnici kafića su se pobunili kada su saznali da će se radovi na zamjeni starih cjevovoda odvijati od 15. lipnja pa do kraja srpnja
Ilustracija
 Marko Todorov/Cropix

Nakon što je Jutarnji list u tiskanom izdanju u srijedu objavio priču trojice revoltiranih ugostitelja s Jaruna koji su zbog komunalnih radova HEP-a trebali zatvoriti terase svojih kafića, iako su tek počeli normalno raditi, HEP je danas ipak odlučio odgoditi te radove za drugu polovicu srpnja.

Podsjetimo, vlasnici Egoista, Teatra i Leggiera, kafića na Tržnici Jarun, pobunili su se kada su prije dva dana saznali da će se radovi na zamjeni starih cjevovoda, koji prolaze baš ispod terasa njihovih kafića, odvijati od 15. lipnja pa sve do kraja srpnja. Baš u vrijeme trajanja Europskog nogometnog prvenstva, što za njih obično znači više gostiju na terasama i veći promet. Zatvaranjem na mjesec i pol dana bi, kako su za Jutarnji ispričali vlasnici Dražen Biljan, Nikola Protuđer i Matija Goreta, izgubili najmanje 500.000 kuna prihoda.

Potaknuti tim apelom ugostitelja, iz HEP Toplinarstva su danas Jutarnjem ipak dostavili službeni odgovor da će radove na toj lokaciji odgoditi za iza 11. srpnja, iako su još jučer tvrdili da je riječ o “vrlo opsežnim radovima” i da se raspored mora poštovati.

- S obzirom na najsvježije informacije o mogućnosti organizacije gradilišta na dionicama vrelovoda u Zagrebu, koje su u planu za revitalizaciju tijekom ovoga ljeta, očekivani je početak radova u zoni iznad terasa ugostiteljskih objekata na Tržnici Jarun nakon 11. srpnja 2021. HEP Toplinarstvo će o točnom datumu početka izvođenja radova u izravnoj komunikaciji obavijestiti predstavnike ugostiteljskih objekata – stoji u njihovom odgovoru.

Inače, riječ je o projektu "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba", financiranom iz EU, koji se provodi do 2023. godine, a stoji ukupno 700 milijuna kuna. Planira se njime zamijeniti trećinu, odnosno 68,5 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže, a radovi se mogu izvoditi isključivo izvan ogrjevne sezone pa je važno da se obave ovog ljeta.

- U konkretnom slučaju, pri planiranju izvođenja zamjene vrelovoda u naselju Gajevo/Staglišće, posebno smo pazili da građani nesmetano mogu koristiti usluge Tržnice Jarun, koja neće prestati s radom za vrijeme radova, a privremeno uklanjanje je zatraženo samo za terase ugostiteljskih objekata koje se nalaze direktno na trasi vrelovoda – pojasnili su iz HEP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:38