PROMJENA VLASTI

Nakon prevrata u Novom Zagrebu, HDZ se ruga suparnicima: ‘Možemosi, raspadat ćete se vi i u drugim kvartovima‘

Vijećnici HDZ-a i stranke Milana Bandića u ponedjeljak su preuzeli vlast u Vijeću Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad.

Čelnik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman

 Damjan Tadic/Cropix

- Možemosi, ovo je početak kraja vašeg eksperimenta u Zagrebu! Toliko ste očajni da se od vas distancira čak i posrnuli SDP - narugali su se članovi HDZ-ove novozagrebačke filijale svojim rivalima iz stranke Možemo! nakon što su im preoteli vlast u Vijeću Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad.

Naime, u ponedjeljak je koalicija predvođena u Zagrebu vladajućim Možemo izgubila kontrolu nad Vijećem Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad, kojom od sada vladaju zastupnici HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti - Bandić Milan 365. Za promjenu vlasti u Vijeću zaslužan je Zdenko Gržin, vijećnik izabran s liste prevođene strankom Možemo!. Nakon što se priklonio HDZ-u i stranci pokojnoga gradonačelnika Milana Bandića, s mjesta predsjednika Vijeća smijenjen je Tomislav Vukoja iz Možemo!, a za novog čelnika Vijeća izabran je HDZ-ov Dražen Hrkač.

- Razumijemo njihovu nervozu i zabrinutost zbog gubitka vlasti u Vijeću Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad, ali oni bi se prije svega sami morali zapitati zašto je sve više Zagrepčana ne samo razočarano, nego i ogorčeno nedoraslošću i nesposobnošću njihove gradske vlasti. Mogli bi se zapitati i zašto se čak i posrnuli SDP ima potrebu distancirati od njihovih diletantskih, ali i opasnih zamisli o "odrastu" i od planske proizvodnje prometnog kaosa u našem gradu. S obzirom na njihovu disfunkcionalnost, očajnu vladavinu i iznevjerena obećanja, nije teško zaključiti da će se možemosi nastaviti raspadati i po drugim zagrebačkim kvartovima - poručili su na Facebooku iz HDZ-a Novi Zagreb - zapad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 02:51