Nakon zagrebačkog finala, kobili Nanti porasla cijena

ZAGREB - Pobjedom Austrijanca Stefana Edera na utakmici za zagrebački Grand Prix danas je na hipodromu završen prestižni Svjetski kup u preponskom jahanju.



U finalnoj je utakmici, na kojoj je visina prepona iznosila 170 centimetara, nastupila i Talijanka Jonela Ligresti na 3,5 milijuna eura vrijednoj kobili Nanti. Jonela je ušla u finale bez ijednog kaznenog boda, no nakon nekoliko uzastopnih rušenja prepona odustala je od finala.



- Malo sam tužna, ali kao profesionalna sportašica već sam naučila prihvatiti poraz. Nadala sam se pobjedi, no nakon nekoliko pogrešaka koje su je onemogućile, činilo mi se da je najbolje odustati - priznala je Jonela, dodajući da je za pogreške kriva ona, a ne Nanta s čijim je skokovima iznimno zadovoljna.



Unatoč porazu, Nantina će cijena nakon Svjetskog kupa još više porasti samim time što je sudjelovala i ušla u finale kao jedan od devet najuspješnijih natjecatelja. Također je nastupila na utakmici za Kup nacija na kojem je Italija osvojila peto mjesto, a Nanta je prošla parkur bez pogreške.



- Na Svjetskom su kupu nastupili najtrofejniji skakaći konji, kojima će cijene sada još više porasti - istaknuo je direktor hipodroma Ante Šimleša koji je iznimno zadovoljan uspjehom hrvatske reprezentacije koja je osvojila osmo mjesto, dok je našu najtrofejniju jahačicu Andreju Novak samo jedan kazneni bod spriječio da uđe u finale Grand Prixa.



Također je dodao da zagrebački hipodrom nastavlja s organizacijom međunarodnih natjecanja, od kojih se ističu atraktivne utrke najboljih svjetskih galopera koje će se održati 7. listopada. Nakon toga kreću u projekt gradnje novih štala sa 60 bokseva za konje.



- Konjički je sport sve popularniji u našoj zemlji i sve se više u njega ulaže, a natjecanja poput Svjetskog kupa ne promoviraju samo sport, nego i Zagreb kao europsku metropolu - smatra Šimleša.



Kao i svake godine, Svjetski su kup došle pogledati mnoge osobe iz javnog života poput braće Navojec, Vlatke Pokos, Nikoline Pišek i Almire Osmanović, koji su s brojnim prijateljima uživali u svjetskom spektaklu.




Ana Margetić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:46