StoryEditor
LOPOVLUK

NE NASJEDAJTE NA LAŽNE ZAPOSLENIKE GRADA ZAGREBA! Zagrebački Holding upozorio građane pogođene u potresu: Odvoz šute ne mora se plaćati

 
 Boris Kovacev, Davor Pongracic, Damjan Tadic, Darko Tomas / CROPIX

Zagrebački Holding izdao je upozorenje građanima Zagreba koji su u potresu imali štete na svojim kućama, stanovima, lokalima ili automobilima.

Upozorio je kako određeni pojedinci, nažalost, pokušavaju iskoristiti trenutnu situaciju za ostvarivanje novčane koristi te se lažno predstavljaju kao zaposlenici Grada Zagreba tražeći veće novčane iznose za odvoz šute, koja se zaprima bez naknade.

Obzirom na nastalu materijalnu štetu podružnica Čistoća, bez naknade, postavlja sanduke isključivo za šutu u koju građani pogođeni potresom mogu istu odlagati.

Također, naši sugrađani koji su nastradali u potresu mogu odvoz glomaznog otpada (dakle namještaja i slično što im je uništeno) direktno dogovarati s djelatnicima Čistoće pozivom na broj telefona 01 6187-046 ili 01 6146-477, od 7 do 20 sati radi dogovora termina odvoza ili putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također bez naknade, objavio je ZG Holding.

 

Osim u spremnike za odlaganje građevinske šute koje postavljaju na lokacijama po gradu i odvozimo u jedinicu za Recikliranje građevinskog otpada Zagrebačkih cesta, ovu vrstu otpada (beton, opeka, crijep, pločice, keramika, šuta) bilo privatni ili poslovni subjekti dovoze u vlastitom prijevozu i bez naknade odlažu na istu adresu Tišinska ulica 28 (Jakuševec, iza sajma automobila prva ulica desno - nasuprot Čistoće), sve dok traje čišćenje grada od posljedica potresa, bez ograničenja u količini.

Uredovno vrijeme jedinice Zagrebačkih cesta je radnim danom od 7 do 15 sati, s tim da pozivom u Pozivni centar Zagrebačkog holdinga na broj telefona 072 500 400, svi mogu najaviti vlastiti dolazak i dostavu navedenih građevinskih materijala koji će biti zbrinut po pozivu izvan radnog vremena.

Također, sva reciklažna dvorišta su otvorena i građani mogu, bez naknade, dovesti količinu građevinskog otpada koja je nastala održavanjem i manjim popravcima koje obavlja sam vlasnik, odnosno jednu punu jednoosovinsku automobilsku prikolicu (10 vreća po 20kg).

Reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta rade od ponedjeljka do subote, u vremenu od 9.30 do 17 sati, a nedjeljom rade dežurna reciklažna dvorišta RD Žitnjak (Čulinečka cesta 275) i MRD Podsused-Vrapče (Prigornica 2) u vremenu od 7.30 do 14 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 16:30