ZABAVNI PROGRAM

NE ZNATE GDJE BISTE NA DOČEK? TRGOVI SU SPREMNI Donosimo pregled događanja u Zagrebu, Splitu, Rijeci...

Hladno pivo u Zagrebu, Gibonni u Splitu, Massimo u Rijeci, Colonia na Stradunu
 Arhiva

ZAGREB - Uz tradicionalni središnji doček Nove godine na Trgu bana Jelačića, grad Zagreb je pripremio i besplatne dočeke na Zrinjevcu i u Tomićevoj ulici, podno uspinjače.

U novogodišnjem programu na pozornici Trga bana Jelačića u 21 sat nastupit će Petorica mladih i Iva Ajduković, a u 22 sata Hladno pivo. Nakon ponoćnog vatrometa i čestitki, građane će ponovno zabavljati Iva Ajduković i Petorica mladih. Na ispraćaju 2013. i dočeku 2014. godine na Trgu bana Jelačića bit će i gradonačelnik Milan Bandić, koji će sa sugrađanima, uz vatromet i bogat zabavni program, odbrojavati posljednje minute ove godine. Zagrebačka adventska kuća na Trgu bana Jelačića radit će do tri sata.

U sklopu Fuliranja u Tomićevoj ulici svirat će Soulfingersi, na Zrinjevcu će Zagrepčanke i Zagrepčane te njihove goste zabavljati ZOCiONI te Tena & Drama Bend, a DJ program će trajati do jutarnjih sati.

U Zagrebu će na Staru godinu, po meteorološkoj prognozi, biti pretežito oblačno, u noći i ujutro mjestimice s još malo kiše. Navečer i pogotovo u drugom dijelu novogodišnje noći moguće je djelomično razvedravanje. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, poslijepodne i u noći jugoistočni. Temperatura će se malo mijenjati. Bit će uglavnom između četiri i sedam stupnjeva Celzijevih, a uz djelomično razvedravanje u novogodišnjoj noći bit će malo hladnije.

Trgovi hrvatskih gradova spremni za doček Nove godine

SPLIT/DUBROVNIK/RIJEKA/VARAŽDIN/OSIJEK - Doček Nove 2014. godine organiziran je na trgovima mnogih hrvatskih gradova, uz pjesmu, ples i šampanjac - u Varaždinu će se trčati ponoćna utrka, u Dubrovniku i Osijeku u ponoć će se zaplesati valcer, posebnost splitskog je 'morski videozid' na Rivi, a Riječani tradicionalno slave na Korzu.

Splićani će uz glazbeni program moći uživati i u videozidu od morske vode, na kojem će se projicirati događaji s Rive.

„Posebne će pumpe ispumpavanjem morske vode između Matejuške i Rive načiniti vodeno platno kao slap širok oko pet metara i visok oko tri metra na kojem će se projicirati događaji s Rive“, rekao je direktor splitske Turističke zajednice Vedran Matošić.

Na Rivi će nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni te Dino Dvornik Tribute Band i glazbena skupina Mjesni odbor.

U ponoć će s pozornice novogodišnju čestitku Splićanima i njihovim gostima uputiti gradonačelnik Ivo Baladasar. Gradonačelnik je također u prvim minutama 2014. u Fotoklubu Split otvoriti izložbu fotografija „Bačvice između dva svjetska rata“ Julija Mosettiga, a zatim će posjetiti splitski područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Na dubrovačkom Stradunu danas, na Silvestrovo, točno u podne organiziran je dječji doček Nove godine s grupama "Colonia" i "Ad Libidum", uz glumca Edija Jerteca i Plesni studio Lazarete. Najmlađe će uveseljavati Djed Mraz, mrazice i vilenjaci, a za njih je pripremljena i bogata novogodišnja lutrija.

Novogodišnji spektakl na Stradunu večeras počinje nastupom Teške industrije, a slijedi "Colonia". Nakon ponoćnog valcera, čestitke gradonačelnika Andre Vlahušića i zdravice šampanjcem, nastupit će grupa Da Riva i Markos. Turistička zajednica Dubrovnika očekuje oko 4000 gostiju, a za novogodišnje blagdane otvoreno je 15 hotela.

Središnji organizirani doček Nove godine u Rijeci je na Korzu, gdje će nastupiti Quasarr, Massimo i Majke. Riječki bend Quasarr, osnovan 2000. godine, nastup počinje oko 22 sata. Massimo će na pozornicu izaći oko 23 sata i svojim će nastupom uvesti Riječane i njihove goste u Novu godinu uz tradicionalnu čestitku gradonačelnika Vojka Obersnela. Pola sata poslije ponoći očekuje se nastup Majki i Gorana Barea.

I u Opatiji se tradicionalno organizira doček Nove godine na Ljetnoj pozornici uz lokalne glazbene atrakcije - Koktelse i klapu Neveru.

Varaždin Novu 2014. dočekuje programom na glavnome gradskom Trgu kralja Tomislava. Prvi put Varaždin ima i dječji doček Nove godine, danas od 16,30 sati do 18 sati u podrumu Gradske tržnice, gdje će biti organiziran dječji disko.

Program na varaždinskom Trgu kralja Tomislava (Korzu) počinje u 20 sati, a Varaždince i njihove goste zabavljat će „Vizija bend“ i Nenad Kumrić – Charlie do dva sata poslije ponoći. U ponoć će sretnu Novu čestitati gradonačelnik Goran Habuš. Grad Varaždin je za sve na Korzu osigurao besplatne varaždinske klipiće, kuhano vino i čaj, a najavljene su i dvije nagradne igre tijekom večeri.

U organizaciji Grada Varaždina i Atletskog kluba Sloboda točno starta tradicionalna novogodišnja utrka. Za 36. novogodišnju utrku dosad se prijavilo oko 200 trkača i trkačica, a očekuje se da će ih se do večeras u 23 sata prijaviti još stotinjak.

Ove se godine prvi put organizira utrka invalidnih osoba u kolicima. Trkači će trčati stazu od šest tisuća metara, trkačice tri, a osobe s invaliditetom tisuću metara. Za prve, druge i treće u svim kategorijama osigurane su novčane nagrade.

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija zajedno organiziraju doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića, a grad Osijek organizira doček i u kinu Europi "Party za mlade" te doček za umirovljenike u Šećeranskome domu.

Na te će proslave biti potrošeno 180.000 kuna. Županija će za doček na Trgu Ante Starčevića izdvojiti 50.000 kuna, a ostalo će financirati grad, doznaje se od voditelja Odsjeka za protokol i promidžbu grada Osijeka Željka Lončara.

U programu na Trgu Ante Starčevića nastupaju osječki sastavi Lavine i Passage band, Red Roosters i tamburaški sastav Sitan vez.

Nakon ponoći Osječanima će sretnu Novu 2014. čestitati gradonačelnik Ivica Vrkić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, nakon čega slijede vatromet i novogodišnji valcer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:32