LUDO NA TUŠKANCU

NEKAD OMILJENI ZAGREBAČKI KLUB OPET JE MJESTO ZABAVE U njemu se proslavljaju rođendani, momačke i djevojačke večeri, a gosti piju što sami donesu

 
 Šime Šokota / CROPIX

Kultni Saloon ponovo je otvorio svoja vrata. Doduše, samo za privatne tulume poput proslava rođendana, momačkih i djevojačkih večeri, no među zidovima omiljenog kluba opet se odlično zabavlja.

Dokazuju to i fotografije na službenom profilu diskoteke na Facebooku i Instagramu. No, otvorenje kluba u smislu onog legendarnog, koji su pohodile razne generacije, neće se dogoditi tako skoro.

- Još traje spor protiv tvrtki Klokan i Klemm Security, oko 75 posto dokaza je izvedeno i nadamo se da će do kraja ove godine sud donijeti presudu. U međuvremenu se održavaju privatni tulumi, Saloon je legaliziran, a kao vlasnici su uknjiženi članovi obitelji Srezović, koji u svojem prostoru mogu raditi što žele - rekao je Hrvoje Čipčić-Bragadin, odvjetnik obitelji Srezović.

Voditelj kluba Maro Srezović potvrdio je da u Saloonu postoji mogućnost organizacije privatnih zabava, no nije otkrio po kojim cijenama i koliko ih se već održalo.

Iznajmljivanje

- Ne želimo davati nikakve izjave jer još nije vrijeme za to, uskoro ćete znati puno više o tome što se događa u Saloonu, potrebno je samo malo strpljenja. Također, dugo najavljivana monografija o povijesti legendarnog kluba uskoro će biti dostupna javnosti - rekao je Srezović.

zagreb, 100206
proslava 36. rodjendana
izbor kum i kuma saloon-a, goran navojec, vedran mlikota
foto marin tironi
-zs-
Marin Tironi / CROPIX

Zagreb, 220208.
38. rodjendan Saloona.
Robert Prosinecki i Mija Elegovic kumovi 38-og Saloona rezu tortu.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / CROPIX
Robert Prosinečki i Mija Elegović kumovi 38-og rođendana Saloona režu tortu.

Iz kluba su nam potvrdili da se privatni tulumi organiziraju samo za prijatelje kluba, ne postoji klasična blagajna ni naplata pića, nego se konzumira ono što ekipa donese. Prema registru Ministarstva uprave, Vlaho i Maro Srezović osnovali su u ožujku 2016. udrugu pod nazivom Društvo za prijatelje Saloona, a djelatnosti kojima se bave su, među ostalim, audio i video slušaonice, popularizacija pop kulture, kao i pružanje usluga prehrane, napitaka i bezalkoholnih pića, bez namjere stjecanja dobiti za svoje članove u svojim prostorima. Imaju registriranu i gospodarsku djelatnost iznajmljivanja prostora.

Preporuka

Već krajem lipnja pisalo se o ponovnom otvorenju Saloona, a tada je Srezović u medijima najavio da će uskoro organizirati privatne tulume, za koje se zainteresirani moraju javiti ili doći na nečiju preporuku. Podsjetimo, prostor Saloona na Tuškancu Srezovićima je vraćen u travnju 2016. godine, kada je Županijski sud donio prvostupanjsku presudu, nakon što su od 2013. bili nasilno izbačeni iz njega. Obitelj Srezović od Grada Zagreba potražuje 5,3 milijuna kuna odštete jer tvrdi da je Grad grubo povrijedio njegova prava kao vlasnika lokala i to tako što je njegovu nekretninu dao u podzakup košarkaškom klubu Cibona, koji ju je, pak, dao u podzakup Klokanu d.o.o. za 21.571 kunu mjesečno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:15