POGLEDAJTE VIDEO

Nestvarni prizori u Klasičnoj gimnaziji: ‘Stotine ih plazi po zidovima... Ovo je invazija!‘

Pitali smo ravnateljicu što se događa, ali do objave teksta nije nam odgovorila ni na pozive ni na upit mailom

Žohari u Klasničnoj

 Jutarnji List/

Stotine žohara plaze po zidovima hodnika, a zbunjeni učenici ih snimaju i bježe od njih uz vriskove. Tako otprilike izgleda video iz Klasične gimnazije u Zagrebu koji je snimljen danas prijepodne, a koji je došao i do redakcije Jutarnjeg lista.

Prema snimljenom očito je u tijeku prava mala invazija, a prema informacijama koje smo neslužbeno doznali žohari su se po zgradi masovno proširili iz podruma zgrade, odnosno cijevi iz podruma. U narednim danima trebala bi se provesti deratizacija.

Klasična gimnazija se inače nalazi u Ulici Jurja Križanića 4A, u blizini luksuznih apartmana Apartments Lucky Place i Zdravstvene ustanove ZORICA. Zgradu inače dijele četiri gimnazije, VII, II, XVI i Klasična gimnazija.

Nakon što su uočili žohare kako se u velikom broju šire zidovima učenici su nakratko napustili zgradu. Što se točno događa te je li provedena preventivna kontrola od zaštite insekata, odnosno dezinsekcija škole, pokušali smo saznati od ravnateljice škole Zdravka Martinić-Jerčić, a ona nam je nakon objave članka odgovorila sljedeće.

- U zgradi na adresi Križanićeve 4a, gdje prostor dijele Klasična gimnazija i XVI. gimnazija redovno se obavlja deratizacija i dezinsekcija nekoliko puta godišnje. Nakon nekih radova redovnog održavanja uočeno je da su se pojavili kukci u velikom broju te je hitno pozvana tvrtka koja uobičajeno obavlja te poslove u našem prostoru. U roku od par sati problem je riješen. Budući da se takvi poslovi ne smiju obavljati dok su učenici u prostoru škole, redovna deratizacija i dezinsekcija u cijeloj zgradi obavit će se kako je i planirana tijekom zimskog odmora učenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:03