DODATNI PROTEINI

Neugodno iznenađenje za studenta Nemanju u zagrebačkoj menzi: ‘Dobio sam pohano s crvima‘

Postavilo se pitanje higijenskih uvjeta u menzama, kao i posla koje obavljaju kuhari koji nisu vidjeli toliki broj crva
 Privatna arhiva

U subotu je za ručak pohano meso, a kao prilog posluženi su prženi crvi. Ne radi se o azijskom specijalitetu, već o običnom danu u menzi Studentskog doma Stjepan Radić. Student Nemanja ondje je otišao na ručak, a dočekalo ga je neugodno iznenađenje.

- Danas oko podneva otišao sam na ručak u Restoran 2 u studentskom domu. Srećom, odmah sam shvatio da su na površini crvi pa nisam nastavio jesti. Informirao sam o situaciji djelatnicu u menzi koja je rekla da će prenijeti poruku kuhinji, rekao je Nemanja.

image
Privatna arhiva

Na fotografiji koju nam je ustupio, vidi se veći broj crva pomiješanih sa smjesom za pohanje. Istu fotografiju podijelio je u Facebook grupi Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava" što je izazvalo brojne zgražajuće komentare ostalih studenata.

Podijeljena je još jedna fotografija s manjim brojem izduženih beskralješnjaka, a postavilo se i pitanje higijenskih uvjeta u menzama, kao i posla koji obavljaju kuhari koji nisu vidjeli toliki broj crva.

Upit o događaju uputili smo Studentskom Centru zagrebačkog sveučilišta, a javio nam se ravnatelj Mirko Bošnjak čiji odgovor niže prenosimo u cijelosti.

- Molim studente koji su od osoblja SC-a Zagreb posluženi sa namirnicama na slici da mi jave na kojoj liniji samoposluživanja su konzumirali kako bih mogao utvrditi tko je od osoblja slagao porcije. Također molim informaciju jesu li se studenti odmah žalili osoblju ili odgovornim osobama u restoranu SC-a na Savi, ako su se žalili u koje vrijeme i kome. Prije nego sam dobio Vaš e-mail osoblje SC-a obavijestilo me da su na društvenim mrežama SD Stjepan Radić objavljene slike jela koje ste mi dostavili te sam odmah naložio izvanredni inspekcijski nadzor u restoranu SC-a u SD Stjepan Radić sa naglaskom na sljedeće:

Provjeriti jesu li se studenti danas žalili osoblju restorana.

Provjeriti tko je slagao porciju i posluživao navedene namirnice.

Kontaktirali smo odmah šefa kuhinje iz prve smjene.

Evidentirati tko je pripremao smjesu za pohanu svinjetinu.

Evidentirati i uzrokovati pohanu svinjetinu i pečenu piletinu.

Evidentirati podatke o kuharima koji su pekli piletinu i pohali svinjetinu.

Uzorkovati sve namirnice, trag sljedivosti i deklaracije, koje su korištene za pripremu i termičku obradu navedenih jela. Odmah po primitku službenih zapisnika iste ću vam dostaviti i obavijestiti javnost, kaže ravnatelj Bošnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:32