SUKOB U CENTRU ZAGREBA

NEVJEROJATNA SAGA O POKRETNIM STEPENICAMA U SRCU ZAGREBA Pljušte optužbe, padaju teške riječi, šalju se zaštitari, a stepenice već pola godine - stoje

 
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Nastavlja se sukob između Grada Zagreba i Importanne Centra oko popravka pokretnih stepenica.

Iz Grada su poručili da je servis u njihovo ime provela tvrtka ThyssenKrupp dizala, dok u isto vrijeme tvrde da je Importanne angažirao tvrtku koja je neovlaštena za servisiranje stepenica.

- Servis stepenica odradila je tvrtka ThyssenKrupp dizala d.o.o., jedini ovlašteni serviser za proizvođača stepenica na ulazu u Importanne Centar, a za sve radove postoje atesti. Međutim, nemamo saznanja o tome da je tvrtka koja je izvodila radove, a koja je angažirana od strane Importanne Centra, ovlaštena za izvođenje istih - stoji u odgovoru Grada.

Iz Importannea su pak odgovorili kako je netočno da je ThyssenKrupp dizala jedini ovlašteni serviser za pokretne stepenice te ističu kako je Grad i sam prije angažiranja spomenute tvrtke zatražio ponude od više servisera.

- Sve radnje koje su nakon toga poduzete od strane Grada na pokretnim stepenicama koje su privatno vlasništvo Importanne d.o.o. su neovlaštene, nedopuštene i protupravne, s obzirom na to da nisu imali suglasnost Importanne Centra kao upravitelja objekta. Tako je odmah na početku nedopuštenog upada Grada i servisera kojega su angažirali, zatraženo da se napravi Zapisnik o uvođenju u posao, kako bi se stručno i profesionalno pristupilo tom zahvatu, što je odbijeno - odgovorili su iz Importannea.

Ovo prepucavanje je nastupilo dan nakon što su Grad i Importanne poslali zaštitare ispred pokretnih stepenica. Naime, u ponedjeljak su serviseri namjeravali priključiti stepenice na gradsku struju te ih pustiti u promet, ali zaštitari nisu nikoga pustili blizu stepenicama zbog čega je i Grad poslao svoje zaštitare na teren.

Na kraju je intervenirala policija koja je dopustila radnicima da do kraja završe radove.

Podsjećamo, stepenice su izvan pogona od travnja ove godine, a Importanne ne želi dopustiti popravak stepenica sve dok Grad ne vrati dug od oko 4 milijuna kuna za održavanje nekretnine za 2018. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:25