PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ

‘Nisam nikoga smijenila, samo sam stala na čelo kolone. Žao mi je da se dogodilo što se dogodilo‘

Jelena Pavičić Vukičević kazala je da o Oliveri Majić, koja od jučer više nije na čelu zagrebačkog Stožera, misli sve najbolje
 Marko Todorov/Cropix

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević komentirala je danas opoziv mjere o nošenju maski na otvorenom u Gradu Zagrebu i smjenu Olivere Majić s čela zagrebačkog Stožera civilne zaštite, prenosi N1.

Pavičić Vukičević kazala je da Oliveru Majić nije iskoristila za svoju kampanju te da ju je informacija o obveznom nošenju masi na otvorenom bez iznimke zatekla jučer poslijepodne.

- Kao što ste vidjeli, kad sam ovdje pristupila, nosila sam masku. Ja bih i ovom prilikom doista pozvala sugrađane da svi štitimo svoje zdravlje, zdravlje svojih sugrađana i da nosimo masku kad je god to moguće. To moramo učiniti tako da te naše odluke budu smislene, da budu provedive i da ih ljudi upravo razumiju na taj način, a to je da se radi o zaštiti zdravlja - kazala je.

Kazala je i da je mail u kojem je predložena mjera obveznog nošenja maski na otvorenom vidjela tek kasnije popodne.

- Moj raspored je javno dostupna stvar. Ja sam o toj aktivnosti bila informirana negdje oko 4 sata poslijepodne i tada sam reagirala. Mail je stigao na Stožer civilne zaštite nešto prije 10 sati, ali ja sam bila u rasporedu i nisam vidjela taj mail - kazala je Pavičić Vukičević.

O Oliveri Majić, kaže, misli sve najbolje i kaže kako se tu nije radilo o smjeni.

- Ja sam samo kao odgovorna osoba stala na čelo kolone, stala na čelo zagrebačkog Stožera civilne zaštite. Beskrajno mi je žao da se dogodilo što se dogodilo, odgovorna sam osoba i kao odgovorna osoba sam poduzela neke korake - kazala je Pavičić Vukičević, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:52