C.I.O.S. GRUPA

‘Nismo dobili odgovor na dopis Holdingu, očito ih je Juričan vodio na sastanke kod Benčić‘

U priopćenju su naveli da su prošloga mjeseca poslali dopis Holdingu o iznosu dugovanja za usluge obavljene od travnja ove godine
Petar Pripuz
 Mate Piskor/Cropix

C.I.O.S. grupa za gospodarenje otpadom potvrdila je u ponedjeljak da je podnijela zahtjev za ovrhom Zagrebačkog holdinga, od kojega potražuje ukupno više od 11 milijuna kuna bez obračunatih kamata, nakon što je njihov dopis Holdingu ostao bez odgovora.

Izvijestili su kako ukupna potraživanja njihove tvrtke CE-ZA-R d.o.o. na današnji dan iznose 11.307.372 kune bez obračunatih kamata, dok dospjela potraživanja iznose 8.492.384 kune, također bez obračunatih kamata, na koji iznos je danas putem odvjetničkog ureda i pokrenuta ovrha.

Iz CIOS grupe u priopćenju su naveli i da su prošloga mjeseca poslali dopis Holdingu o iznosu dugovanja za usluge obavljene od travnja ove godine te su zatražili da se očituju o mogućnostima i rokovima podmirenja obveza, no, kako tvrde, odgovor nisu dobili.

Ovrhu su pokrenuli jer Gradska uprava i Uprava Zagrebačkog holdinga "izbjegavaju i najmanju pisanu komunikaciju, kakva je uobičajena u poslovnom svijetu", a radi zaštite interesa članica CIOS grupe.

"Konačno, jedini zaključak koji možemo izvesti iz ovakvog postupanja Gradske uprave, kako bivše, tako i sadašnje Uprave Zagrebačkog holdinga, jest taj da smo se očito obraćali na krivu adresu. Naime, iz priopćenja bivšeg člana Uprave Zagrebačkog holdinga gospodina Ante Samodola proizlazi da za odgovore na naše dopise i ponude - očito nisu imali vremena, što je i razumljivo s obzirom na to da ih je 'gradonačelnik svemira' Dario Juričan, poznat po želji da postane Milan Bandić – gradonačelnik, vodio na sastanke kod uvažene saborske zastupnice Sandre Benčić", naveli su iz CIOS-a u priopćenju.

Nakon najave ovrha, iz Zagrebačkog holdinga u ponedjeljak su poručili da komuniciraju sa svim dobavljačima, redovno posluju i podmiruju svoje obveze.

Nisu potvrdili da je privatna tvrtka Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, pokrenula ovrhu zbog duga od 11 milijuna kuna.

“Zbog naslijeđenih dugovanja, Zagrebački holding je trenutačno u procesu refinanciranja i restrukturiranja, a sve u cilju dugoročne stabilizacije financijskog poslovanja”, istaknuli su u odgovoru.

Dodali su da su njihovi dobavljači upoznati s rokovima plaćanja, sukladno terminskom planu koji su izradile Holdingove stručne službe te da će se isporuka i kvaliteta svih usluga koje Holding pruža i dalje odvijati u kontinuitetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 11:11