PROJEKT

Noć muzeja u Štaglju: izložba dječjih radova i radionice o kraljevima

Mirjana Sačer Bobanac (lijevo) nekad je radila na porti HNK

Posljednjeg dana siječnja, ovoga petka, održat će se 15. po redu Noć muzeja.

Osim “standardnih” muzejskih prostora, treću godinu za redom dio programa će se odvijati i u Štaglju, na imanju gospođe Mirjane Sačer Bobanac, za koje se svi slažu da se radi o pravoj umjetničkoj instituciji. Udruga “Štagalj” će tako prirediti program koji nazivaju Dječjom noći muzeja, i to u suradnji s djecom i odgajateljicama Dječjeg vrtića Dubrava te učenicma nižih i viših razreda Osnovne škole Dubrava iz Dubrave i njihovim mentorima.

- Pripreme za Dječju noć muzeja su upravo u tijeku – kaže nam gospođa Sačer Bobanac, pa nastavlja: - Djeca su već pripremila izložbu likovnih radova različitih tehnika na temu “Zlatno doba povijesti - Hrvatsko kraljevstvo”. A tijekom izložbe će s roditeljima moći sudjelovati u kreativnim radionicama; radit će svoje mačeve, grbove, krune, zastave... - priča nam organizatorica.

U duhu toga vremena, posjetitelje će kroz izložbu voditi kralj i kraljica. Kako bi povratak u neka prošla vremena bio što vjerodostojniji, za priče o Zrinjskima, koji su živjeli u Vrbovcu, nedaleko od Štaglja, pobrinut će se Jura Gašparac. Autentičnu glazbu na lutnji izvodit će Dražen Frenović. Program traje u poslijepodnevnim satima, odnosno do 16 do 18 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:04