VANDALIZAM U ZAGREBU

Notorni grafiter napao ‘nove‘ Tomaševićeve tramvaje i pritom napravio grešku koja bi ga konačno mogla otkriti!

ZET je rekao da su sigurnosne kamere snimile incident te da su snimke koje su načinile preuzeli djelatnici policije

Njemački tramvaji

 Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb/Facebook

Djelatnik tvrtke Zagrebački električni tramvaj (ZET) Mihailo Mateljan objavio je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook fotografije na kojima se može vidjeti da je jedan rabljeni tramvaj koje je Grad Zagreb kupio od Grada Augsburga vandaliziran.

Nepoznata je osoba grafit "HBID" nacrtala preko vrata odmah do vozačeva mjesta. Kratica koja se može vidjeti diljem glavnog grada Hrvatske ovaj je puta nacrtana pomoću sprejeva srebrne, bijele i crne boje, a ukrašen je žutom i dvama nijansama ružičaste.

- Čekao je da se radnici maknu i u pet minuta išarao tramvaj... Specijalci grafita... - rekao je Mateljan.

ZET je u izjavi za medije konstatirao da su sigurnosne kamere snimile napad vandala na tramvaj koji se dogodio u ponedjeljak oko 2:00 sati.

Tvrtka je rekla da se počinitelj popeo na zgradu ispravljačke stanice te otamo promatrao spremište i čekao da je radnici odmaknu od vozila. Tramvaj je išarao za pet minuta i zatim se udaljio od okretišta tramvaja u gradskoj četvrti Ljubljanica. Čim su uočili da je tramvaj išaran, djelatnici ZET-a pozvali su policiju koja je pozom preuzela snimke koje su načinile sigurnosne kamere.

- Oštro osuđujemo ovakav postupak. ZET će nakon čišćenja ovaj tramvaj uskoro uključiti u javni prijevoz - rekao je ZET u izjavi za medije

Jutarnji je 2017. godine pisao o ozloglašenim "HBID" grafitima kojih ima po cijelom Zagrebu, ali i Bosni i Hercegovini, Amsterdamu, Bernu i drugdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 09:59