INOVATIVNA INSTALACIJA

Nova atrakcija na Gornjem gradu: Jeste li već uočili jedan od najpoznatijih simbola naše zemlje?

Povodom Svjetskog dana kravate izložena je zanimljiva instalacija predimenzionirane kravate načinjene od slova Z i G
Svjetski dan kravate
 Privatna Arhiva/ Igor Mladinović

Na Strossmayerovom šetalištu u Zagrebu je povodom današnjeg Svjetskog dana kravate izložena zanimljiva instalacija predimenzionirane kravate načinjene od slova Z i G. Natpisom 'Zagreb. Capital of Cravat', autoru je cilj pozicionirati Zagreb kao glavni svjetski grad kravate. Ova inovativna instalacija postavljena je na jedan od omiljenih foto punktova turista koji obilaze Zagreb pa će nesumnjivo biti među najfotografiranijim atrakcijama ovog mjeseca.

"Teško mi je povjerovati da u glavnom gradu države iz koje potječe kravata, nema adekvatne skulpture koja obilježava tu činjenicu, a koja bi neupitno postala nezaobilazno mjesto svakog turista koji posjeti Zagreb. Stoga sam odlučio napraviti svoju verziju koja na mapi svijeta postavlja Zagreb kao glavni grad kravate. Gledano kroz prizmu brendinga destinacije, jako je važno definirati što određena lokacija nudi i čime se predstavlja svijetu. Ovo je jedna od logičnih opcija. Iako se radi o privremenoj instalaciji povodom Svjetskog dana kravate, ideja i želja mi je da se u Gradu pokaže dobra volja za izradu i postavljanje trajne ZG kravate na nekoj od javnih površina u centru grada", objašnjava Igor Mladinović, autor ZG kravate.

image
Svjetski dan kravate
Privatna Arhiva/ Igor Mladinović

Kravatu na Gornjem gradu možete pronaći do 19. studenog ove godine, a možda u skorijoj budućnosti ZG kravata postane i trajna instalacija glavnoga grada, kako i zaslužuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:14